Kísérettel érkezik az olcsóbb Fitbit Versa

A Fitbit egyszerre három viselhető kiegészítőt állított reflektorfénybe, de csak kettő újdonságról beszélhetünk.

Kísérettel érkezik az olcsóbb Fitbit Versa

A Fitbit sokáig piacvezető volt, de napjainkban nem igazán tud előrelépést felmutatni. A cégnek jól jött korábban a Versa bemutatása, mert azt az okosórát nagyon sokan vásárolják, és az eszköz népszerűsége adhatta meg a lökést a Fitbitnek ahhoz, hogy elkészítse a Versa Lite modellt, ami az Inspire és az Ace 2 társaságában lépett most a színre.

Fitbit Versa Lite

Galéria megnyitása

A Fitbit a Versa Lite-ot nem különösebben szabta át a Versához képest, ránézésre legfeljebb a színe és a szíja alapján lehet megkülönböztetni az eszközöket, de a Versa Lite képességeit illetően már vannak olyan dolgok, amiknek a híján van. Főleg azoknak lesz jó ez a kivitel, akik sportolásban kevésbé érdekeltek. A Fitbit ugyanis olyan funkcióknak mondott is búcsút, mint például az úszásnál a hossz-számláló, az aktív kijelzős virtuális edző, ami a Fitbit Coach szolgáltatást használná, és nincs lépcsőzés monitorozás sem. Az pedig, hogy a zenehallgatási opciótól is meg lett fosztva, érzékenyen érintheti például a futókat és a kerékpárosokat is. Ezektől eltekintve viszont szinte mindent tud a Lite, amit a teljes értékű Versa.

Galéria megnyitása

A készüléken ezúttal is egy érintésérzékeny, színes LCD kijelző van, ezen fog minden információ kirajzolódni. Az üzemidőben sem lesz mérhető különbség, akár 4 napnál is tovább mehet egy feltöltéssel a szerkezet. Biztosított a pulzusmérő szenzor és van SpO2 mérési lehetőség is a tarsolyában. A termék a felhasználó minden mozzanatát fogja követni, nappal lépéseket számol, éjszaka pedig az alvási ciklusokat figyeli. Az értesítések jelentős részét át tudja majd venni, a digitális számlapot pedig tetszés szerint változtathatják majd a tulajdonosok. A felépítés minősége sem változott, alumíniumötvözetből és Gorilla Glass 3 üvegből épül fel a tok, és lehet vele úszni is, mivel 50 méterig bírja a vizet. Az okosóra négy színben lesz elérhető, jön fehér, kék, lila és rózsaszín változat is – elnézve ezt a kínálatot, főleg a hölgy vásárlókra számít a Fitbit.

Galéria megnyitása

A Fitbit Vera Lite még ebben a hónapban a boltokba kerül, és Európában 160 euróban lett meghatározva az ára, ami érezhetően szerényebb, mint a Versa 200 eurós ajánlott fogyasztói ára. Az új modell is sokak számára jelenthet majd jó opciót, és talán segít a cégnek túljutni azon a hullámvölgyön, amiben az elmúlt időszakot töltötte.

Fitbit Inspire és Inspire HR

A Fitbit a Versa Lite mellett megvillantotta az Inspire fitneszkarperecet is, ami kettő kivitelben készül, van pulzusmérős változata és olyan is, ami nem rendelkezik ezzel a szenzorral. Az Inspire esete elég érdekes, ez ugyanis már nem egy teljesen új szerkezet, mivel az év elején volt alkalmunk bemutatni. Akkor viszont még úgy festett, hogy ezt nem fogja a Fitbit a klasszikus módon forgalmazni, hanem csak speciális konstrukciók keretében lesz elérhető például cégek számára. Most viszont úgy fest, hogy fordult a kocka. Mégis a boltokba kerül az Inspire, de sajnos nem olyan olcsó, mint ahogy arra korábban számítani lehetett, hiszen azt hangoztatta a vállalat, hogy ez az eddigi legolcsóbb eszköze. A Fitbit Inspire 70 eurós áron fog befutni, az Inspire HR pedig a pulzusmérővel kiegészülve 100 eurót kóstál majd.

Galéria megnyitása
A szíj cserélhető, és elképesztően sok alternatívával készül a Fitbit.

Itt a vásárlók egy olyan kompakt megoldást kapnak, amiben benne vannak a legszükségesebb mozgási szenzorok, és egy monokróm OLED technológiás kijelző fogja átadni az értesítéseket, illetve megjeleníteni az olyan szükséges adatokat, mint a lépésszám vagy az elégetett kalóriák mennyisége. Egy töltéssel 5 napig mehet majd az Inspire, az Inspire HR pedig egy kicsit kevésbé bírhatja majd annak köszönhetően, hogy alapértelmezetten 5 másodpercenként mérni fogja a pulzust is – sportolás közben pedig folyamatosan frissülő adattal szolgálhat. Van itt beépített stopper és visszaszámláló funkció is, ami pedig a vízállóságot illeti, 5 ATM nyomást tud elviselni, így annak sem lesz akadálya, hogy úszásnál a csuklón maradjon. Akik részletesebben is szeretnének megismerkedni ezzel a megoldással, a korábbi hírünkben informálódhat.

A Fitbit Inspire és Inspire HR szállítás 2 héten belül elindul az Egyesült Államokban, de elérhető lesz Európa-szerte is a későbbiekben.

Fitbit Ace 2

Végül a Fitbit egy olyan megoldással is előhozakodott, amit kifejezetten a fiatalok számára tervezett. Az Ace 2-ről van szó, és ezen igazából rögtön lehet látni, hogy nem egy megszokott viselhető kiegészítő, ugyanis masszív gumis keretet és szíjat kapott annak érdekében, hogy ne eshessen könnyen baja. Hiszen a gyerekek valószínűleg játék és mozgás közben nem fognak arra figyelni, hogy a karperecük biztonságban legyen. Ahogy a Versa Lite és az Inspire, úgy az Ace 2 is 50 méterig vízálló, és itt 5 napos üzemidővel kell kalkulálni egy feltöltést követően. A vállalat 6 éves kortól ajánlja ezt az újdonságot.

Galéria megnyitása

A Fitbit célja, hogy ezzel a kiegészítővel már hamar megtanítsa a fiatalok számára az egészség- és mozgástudatos életmódot. Az Ace 2 kitüntetéseket fog osztani a csemeték számára a különböző mozgási célok elérésekor, és itt olyan animációk fognak megjelenni az apró OLED kijelzőn, amik szórakoztatóak lehetnek a kicsiknek, felkeltik az érdeklődésüket. Ez a termék elérhető lesz rózsaszínben és kékben is kontrasztos, zöld és citromsárga részekkel megfűszerezve. Opcionálisan pedig más szíjakat is lehet majd ezekre aggatni, még mintás megoldásokkal is számolni lehet. Az Ace 2 esetében a mobilos alkalmazásban be lehet állítani színes avatárokat és borítóképeket a gyerekek számára, a szülők pedig családi profilt hozhatnak létre, amin belül szemmel tarthatják majd a gyerekeik viselhető kiegészítőjének mérési adatait is – és eleve így lehet majd a kicsiknek saját fiókot készíteni.

Galéria megnyitása

A Fitbit Ace 2 megjelenésével kapcsolatban egyelőre semmit nem lehet tudni. Nem ismert, hogy ez a készülék mennyibe fog kerülni, és azt sem árulta el a vállalat, hogy mikor kezdődhet el a szállítása.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap