Kinectes irányítás a D4-ben

A misztikus, nyomozós játékot alapvetően a Kinecthez tervezték, de kontrollerrel is végig lehet majd játszani.

Kinectes irányítás a D4-ben

Hidetaka ‘Swery65′ Suehirót, a D4 című, több részesre tervezett, természetfeletti elemeket is tartalmazó nyomozós játék alkotóját már jó ideje foglalkoztatják a Kinect alapú irányítás és lehetőségei. Az alkotó a D4 játékmenetéről, a történetről és a Kinectes arcfelismerés lehetőségeiről beszélt nemrégiben egy interjúban és elmondta, hogy a darabot teljes egészében végig lehet majd játszani kizárólag a Kinect segítségével. Aki nem szeretné David Young nyomozót a képernyő előtt hadonászva irányítani, vagy csak egyszerűen nem szereti a Kinectet, az természetesen kontrollerrel is végigviheti a játékot.

A Kinectes akciójelenetek közben egy Synchro Action nevű dolog fog megjelenni a képernyőn, ami megmutatja, milyen pózba kell vágnunk magunkat a szükséges akció (pl. a felénk repülő baseball labda visszaütése) végrehajtásához. Ha jól hajtottuk végre a szükséges mozdulatokat, akkor a Synchro Actionön található vonal feltöltődik. A játék a hangvezérlésre is reagál.

Suehiro elmondta, hogy már a régi Kinect is elég volt neki ahhoz, hogy kitalálja a D4 koncepcióját, de az új Kinect elengedhetetlen ahhoz, hogy a különböző pózokba helyezett teljes emberi testet használhassa irányításként. Sikerült megoldania, hogy a Kinect minden ujjunk mozgását követni tudja és akár egész közel is állhatunk hozzá, vagy sötét szobában is játszhatunk. Az új Kinect az arckifejezések leolvasására is képes. Suehiro most egy olyan rendszeren dolgozik, amely értelmezi ezeket a kifejezéseket, és értékelni tudja, mennyire empatikus a játékos.

A játékról és történetéről bővebben korábbi hírünkben olvashattok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward