Kinect nélkül is működni fog az Xbox One

Újabb 180 fokos fordulat a Microsoftttól, de ezen már nem lepődünk meg.

Kinect nélkül is működni fog az Xbox One

Az Xbox One bemutatása óta a Microsoft sokáig erősködött, hogy a Kinectnek állandóan bekapcsolva kell lennie a konzol működéséhez, és hogy a két rendszer annyira integrálva van, hogy ha kikapcsolnánk a HALszemmel figyelő kisdobozt, a nagydoboz már nem is működne. Most viszont bejelentették, hogy játszhatunk az Xbox One-nal akkor is, ha nincs bekapcsolva a Kinect, sőt, ha egyáltalán nincs a konzolhoz csatlakoztatva, akkor is.

Marc Whitten a Microsofttól elmondta, hogy a Kinect nélkül természetesen nem fogjuk tudni élvezni azokat a funkciókat és extrákat, melyeket kifejezetten hozzá terveztek. "A beállítások között teljesen ki lehet majd kapcsolni a szenzort, amely ebben a módban egyáltalán nem fog információkat gyűjteni" - nyilatkozta Whitten. "Azok a funkciók, amelyek hangra, képre és gesztusokra épülnek nem fognak működni. Az infravörös távirányítók jeleinek fogását támogatni fogjuk ebben az üzemmódban is. A beállítások között bármikor vissza lehet majd kapcsolni a Kinectet, vagy ha olyan programot indítunk el, amelyhez szükséges a használata (pl. Kinect Sports Rivals), akkor az megkérdezi, hogy be akarjuk-e kapcsolni."

Whitten melegen ajánlja a Kinect kipróbálását, mivel a kezelőfelületen történő navigáció könnyebb vele. "A játékot sokféle módon teszi jobbá, onnantól kezdve, hogy azt mondhatjuk "Kinect On", amivel bekapcsoljuk a gépet és betöltődik személyre szabott kezdő képernyőnk, egészen odáig, hogy hanggal irányíthatjuk a tévét, Smartglasst és még sok mindent. A Kinecttel csupán a hangunk segítségével bármilyen tartalomra rákereshetünk, azonnal válthatunk a játékok és személyre szabott irányítópultunk között. A Kinect segítségével rögtön belevethetjük magunkat a játékba, automatikusan tudni fogja, melyik kontroller van a kezünkben. Nem kell többé félbeszakítsuk barátunk játékát, ha mi is be akarunk szállni, nem kell több oldalnyi kezelőfelületen és menün átnavigálni magunkat csupán azért, hogy megmondjuk a rendszernek, hogy melyik kontroller van a kezünkben."

Albert Penello, a Microsoft senior executive producere osztja Whitten lelkesedését, a NeoGAF fórumon örömódákat zengett a beállítások részletességéről. "Rengeteg biztonsági beállításunk is van, melyek segítségével az emberek kikapcsolhatják a kamerát, a mikrofonokat, vagy olyan üzemmódot állíthatnak be, amelyben csak az infravörös távkapcsolók és "Xbox On" működnek, számos lehetőséget adunk a felhasználóknak."

Penello emellett elismerte, hogy sokakat zavar, hogy ez a készülék figyeli őket, még akkor is, ha a Microsoft állítja, hogy nem ez a helyzet. "Megértjük, hogy bizonyos helyzetekben az embereket ez zavarja, és ezért változtattunk rajta. Azt szeretnénk, ha az emberek 100%-osan nyugodtak lennének, ezért megengedjük, hogy kihúzzák a Kinect csatlakozóját."

Penello elmondta, hogy a filmnézés élményére nem lesz hatással, ha kihúzzuk a Kinectet, azon kívül, hogy nem használhatjuk a hangvezérlést és az infravörös távirányítók jeleinek fogását. És persze lesznek olyan játékok, amelyekhez mindenképp kell a Kinect, ahogy ma is vannak ilyenek.

"Azoknak, akik aggódnak magánéletük biztonsága miatt ott vannak a beállítások, amelyek szerintünk nagyszerűek" - zárta le fejtegetéseit Penello.

Több pletyka is szólt már arról, hogy leviszik az Xbox One árát, ebben eddig nem hittünk, de a fentiek alapján lehetséges, hogy a konzol Kinect nélküli változatban is kapható lesz majd jóval versenyképesebb áron.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward