Kínaiak másolják a Warcraftot, perel a Blizzard

Kínaiak másolják a Warcraftot, perel a Blizzard

A Blizzard bejelentette, hogy pert indít a kínai Sina Games ellen, az ugyanis számos dolgot egy az egyben átvett vagy lemásolt a Warcraft-játékokból. A leirat szerint a Blizzard nem tököl: 150 ezer dollárt szeretne kapni minden egyes lemásolt dolog után, valamint az ügyvédi- és perköltséget is ráverné a kínaiakra. Ezen kívül persze arra kötelezné a Sina Games csapatát, hogy szüntesse meg a jogsértő magatartást.

A Blizzard szerint a Sina Corp. alá tartozó Sina Games folyamatosan sért meg más szellemi tulajdont, így például a Yu-Gi-Oh és a Naruto lemásolásával is készítettek már játékokat. Jelen esetben a Glorious Saga nevű játékról van szó, amivel szemben a Blizzard kifogást emelt, ráadásul ez nem csak Kínában, hanem például az Egyesült Államokban is elérhető és letölthető a Play Store-ból Glorious World néven (habár itt más fejlesztő van feltüntetve). A leírás szerint egy olyan valós idejű stratégiáról van szó, amiben egy birodalmat kell építeni.

Galéria megnyitása

A Blizzard megjegyezi, hogy külöbnöző játékfejlesztők rendszeresen igyekeznek lemásolni a Warcraftot annak elképesztő népszerűsége miatt. Ráadásul a kínaiak nem is végeztek félmunkát: egy az egyben átvettek olyan neveket és karaktereket, mint Jaina Proudmoore, Gul’dan vagy Malfurion.

Ezen kívül a Blizzard közli, hogy "minden szörny, lény, állat, jármű is egy az egyben le van másolva a kérdéses játékban", de ugyanez igazi az amuletekre, fegyverekre és egyéb tárgyakra, objektumokra. Még a hangeffektusokat is lemásolták.

Ezen kívül fentebb látható, hogy a Glorious Saga ikonja szinte teljesen másolja a World of Warcraft: Battle for Azeroth dobozképét, ami pedig természetesen egy visszautalás az eredeti Warcraft stratégiai játékok első részére.

A Blizzard szerint egyértelmű, hogy a másolást szándékosan és a másolás tényének tudatában végezte a Sina Games. A stúdió közölte továbbá, hogy folyamatosan próbálják másolni és lopni a szellemi termékeiket, a Sina Games éppen a legutolsó ebben a sorban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap