Kínában fel kellett függeszteni az Oculus eladását

Kínában nem tartották túlságosan tiszteletben, hogy az Oculus Rift jelenlegi verziója a fejlesztőknek szól.

Kínában fel kellett függeszteni az Oculus eladását

Amint azt valószínűleg mindannyian tudjátok, az Oculus Rift jelenleg a DK2-es verziójú hardvernél jár, melyet 350 dollárért lehet megrendelni a cégtől, és kizárólag fejlesztőknek szánják. Sajnos ezt nem mindenki érti meg, főleg nem Kínában, ahonnan az Oculus szerint brutális mértékben vették a DK2-es Rifteket, majd azokat - mintegy viszonteladóként - továbbértékesítették a fogyasztóknak.

A helyzet annyira rossz volt az Oculus szerint, hogy most egy ideig teljesen felfüggesztették a szállítást Kínába. "Meg kell bizonyosodnunk róla, hogy azok a viszonteladók, akik profit reményében adják tovább a termékünket, nem viszik el a készleteket a tényleges fejlesztők elől. Az Oculus jelenleg egy fejlesztői készlet, amit kifejezetten azoknak szánunk, akik VR-tartalmakat szeretnének készíteni" - szól a cég közleménye.

Az Oculus jelenleg alternatív módokon gondolkozik, hogyan tudná a Riftet eljuttatni Kínába azokhoz, akik ténylegesen fejlesztésre használnák a Riftet. Sajnos a cég nem beszélt arról, pontosan mennyi ilyen eset történhetett, pusztán így kommentálták a számokat: "Egy egész országot le kellett lőnünk. A többit már el tudjátok képzelni".

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward