Kimennek a Nintendo új konzoljának fejlesztői készletei

Az információk szerint legalább két konzol érkezik majd egyszerre a japán cégtől.

Kimennek a Nintendo új konzoljának fejlesztői készletei

A The Wall Street Journal úgy értesült, a Nintendo a napokban kezdi meg szállítani külsős partnereinek az egyelőre NX kódnéven készülő új konzol első fejlesztői készleteit. A lap saját forrásra hivatkozva nagyjából megerősíti azt, amit korábban a Nintendo azóta elhunyt elnöke, Satoru Iwata is közölt egy befektetőknek szánt körlevélben: úgy tűnik, hogy az NX nem egyetlen konzolt takar, hanem egy otthoni konzolt, és legalább egy hordozható konzolt.

A Nintendo terve jelenleg minden bizonnyal az, hogy a két konzolos azonos architektúrára épül majd, és közös operációs rendszert futtat - pusztán a két masina erejében lesz különbség. A japánok ezzel szeretnék biztosítani, hogy mindig mindkét konzolra legyen megfelelő minőségű és mennyiségű játék, ne legyenek üresjáratok. Ezen kívül persze a fejlesztés is hatékonyabb lehet a közös alapokra építkezve, és a külsős kiadók számára is vonzóbbá válhatnak a Nintendo platformjai.

Főleg, hogy a The Wall Street Journal úgy tudja, a Nintendo most tényleg modern és erős hardvert szeretne használni, a céget ugyanis rendszeres kritika éri azzal kapcsolatban, hogy el van maradva a konkurensektől.

David Gibson, a Macquarie Capital Securities elemzője szerint már jövőre megjelenhetnek a konzolok, a Wii U eladásai ugyanis nem erősödnek, a 3DS pedig folyamatosan esik vissza most, hogy leült a New 3DS megjelenése utáni roham.

A Nintendo hivatalosan csak annyit nyilatkozott, hogy jövőre kezdenek majd publikusan beszélni a konzolról.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward