Kilenc év után végül csak megjelenik az Owlboy

Ősszel érkezik a magával ragadó grafikájú kaland-platformjáték.

Kilenc év után végül csak megjelenik az Owlboy

Az Owlboyt még 2007-ben kezdte el fejleszteni a D-Pad Studio, most ősszel pedig végre megérkezik PC-re, sőt, konzolokra is várható egy idáig még nem közölt időpontban.

A játék az égen játszódik: az alant elterülő világ szigetei egy katasztrofális esemény során keletkeztek. Főhősünk Otus, egy bagoly-ember hibrid fiú lesz, akinek komoly gondjai vannak azzal, hogy megfeleljen a bagoly-lét elvárásainak. Otus faluját kalózok támadják meg, ő pedig elindul, hogy megmentse társait – eközben labirintusokat fedez fel, óriásokkal harcol és barátokat gyűjt maga köré.

Az Owlboy készítése azért tartott ilyen sokáig, mert a stúdió közben más játékokon is dolgozott. Az évek során a bagolyfiú története számos jelentős változáson ment át, hiszen átdolgozták az alapvető játékmechanikákat és még több ötletet építettek be.

Ami legelőször a szemünkbe tűnik az Owlboyjal kapcsolatban, az a grafika: élettel teli pixelvilágot tár elénk a D-Pad Studio, szinte tapintható a stílus iránti szeretet, mellyel a képi világ készült. A játékot 2013-ban jelölték az Independent Games Festival „Visual Arts” kategóriájában, 2015-ben pedig megkapta a „Best In Play” díjat a GDC Playen.

Az idei PAX Westen valószínűleg tovább pontosítják majd a megjelenési dátumot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward