Kikapcsolja a Google a Fotók egyik funkcióját

Kikapcsolja a Google a Fotók egyik funkcióját

Az elmúlt hónapokban több streaming szolgáltatásnál is visazább lett véve a videók minősége, amíg a járvány miatti helyzet ezt szükségessé tette. Szerencsére most már elvileg ez nem indokolt, viszont a Google érdekes módon most mégis azért állította le a Google Fotók egyik lehetőségét, hogy csökkentse a hálózat terheltségét.

Mint azt tudjuk, a Google Fotók képes folyamatosan szinkronizálni a fotókat és a videókat a készülék és az online tárhely között. Ennek köszönhetően a felhasználók bárhol el tudják érni a felvételeiket, és nem kell attól tartaniuk, hogy amennyiben történik valami a mobiljukkal, minden képi emléküknek búcsút mondhatnak.

A szolgáltatás szó szerint minden képet és videót képes automatikusan menteni adott körülmények között. Ideértve azokat a multimédiás tartalmakat is, amik az üzenetküldő szolgáltatásokon keresztül cserélnek gazdát. És most ezt a képességet állította le a Google Fotóknál a vállalat. Tehát azokról a képekről és videókról nem lesz online mentés rögtön, amiket üzenetben kap vagy küld az ember a beépített képkészítő funkciót használva. Ezt nagyon egyszerűen kivitelezi a rendszer, szimplán az üzenetküldő appok által létrehozott mappák kivételt képeznek majd a szinkronizálás során.

Galéria megnyitása

A Google a változásról mindenkit értesít, amikor legközelebb megnyitja a Fotók szolgáltatást. A keresőóriás nem indokolta, hogy miért most döntött úgy, hogy a szinkronizálás egy részét felfüggeszti. Talán csak friss fejlesztésről van szó, amit szeretett volna élesben is kipróbálni olyankor, amikor nem kényszerhelyzetről van szó.

Az XDA-Developers utána járt annak, hogy pontosan mely applikációk érintetek ebben a dologban. A lap elmondása szerint jelenleg a Facebook, a Messenger, a Helo, az Instagram, a Line, a Google saját Üzenetek alkalmazása, a Snapchat, a Twitter, a Viber, és a WhatsApp az, ahol a szinkronizálás ki lett kapcsolva távolról.

Elmondta az ügy kapcsán a Google a támogató oldalán, hogy a szinkronizálás mostani kikapcsolása a koronavírus miatt volt szükséges, és hozzátette, hogy ezt igény szerint bárki visszakapcsolhatja manuálisan, ha mindenképpen igényt tart rá. Valamint hozzátette a vállalat, hogy a kiválasztott elemeknek a szinkronizálása semmilyen akadályba nem ütközik továbbra sem, szóval egyedileg olyan képekről és videókról készít biztonsági mentést az ember, amikről csak szeretne.

A Google egyébként éppen a napokban szabta át jelentősebben a Google Fotók szolgáltatásnak a felületét, szóval mostanában bőven kijutott a változásokból a felhasználóknak. A szinkronizálásra vonatkozó beállításokat az emberek a profilképük megérintését követően a Google Fotók beállításai opción belül érhetik el a „Biztonsági mentés és szinkronizálás” menüpont alatt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap