Megújult a Google Fotók szolgáltatás, és az előnyére változott

A Google Fotók kényelmesebben használható, gyorsabban áttekinthető lett a frissítést követően.

Megújult a Google Fotók szolgáltatás, és az előnyére változott

A Fotók szolgáltatás az Android szerves részét képez, és a Google elmondása szerint ez a szoftver most úgy újult meg, hogy minden eddiginél hatékonyabban teszi majd a feladatát, az emlékek őrzését. A vállalat úgy tervezte át a programot, hogy mindenki megtalálja benne a számára ideális funkciókat, és legyen szó bármiről, pillanatok alatt meg lehessen találni.

A Google öt évvel ezelőtt hozta létre a Fotók szolgáltatás azzal a céllal, hogy az emberek a száz vagy ezer számra készülő fényképeiket, videóikat egyszerűen tudják kezelni. A 2015-ben indított szoftver már nagy fejlődésen ment keresztül, és a cél mindig ugyanaz volt: egyszerűbbé tenni a felvételek menedzselését. És a Google úgy látja, hogy sikeres volt ez a projekt, ma ugyanis már több mint 1 milliárd aktív felhasználóval rendelkezik globálisan az applikáció.

A Fotók a folyamatos fejlesztések révén a Google szerint több lett egy appnál, amiben az emberek a fotókat, videókat tárolják, az emlékek őrzőjeként tekint erre a keresőóriás. És éppen ezért mindent megtesz azért, hogy ez a lehető legjobb módon tálalja az embereknek a mentett tartalmakat.

A vállalat egy új, három lapos struktúrát választott a Google Fotók számára, hogy letisztultabb legyen a felület. Mint mindig, a nyitólap most is a felvételeket állítja a középpontba Fotók néven. Itt viszont az eddiginél nagyobbak már az előnézeti képek, a mozgóképfelvételek pedig automatikusan elindulnak. Kisebb lett az üres terület, és legfelül külön emlékgyűjtők lettek kialakítva.

Galéria megnyitása

A kereső lapon az emberek azonnal elérhetik majd a kiemelt keresőmezőt. Itt is nagyobbak lettek az előnézeti képek, és gyorsabban el lehet majd érni az igazán lényeges tartalmakat. Az automatikus arc és állatfelismerőnek köszönhetően itt azonnal el lehet majd érni a képeket aszerint, hogy azokon kik szerepelnek. És már biztosít egy interaktív térképet is a Google a fotók és videók részére, amit kihasználva a nyaralás különböző helyszínein készült dolgokat egy pillanat alatt elő lehet kapni.

Galéria megnyitása

A térkép fontosságára a Google külön kitért, ugyanis elmondása szerint ez volt a legtöbbet kért funkció a szolgáltatásban már az indulása óta. Ehhez képes jó hosszú ideig tartott, mire megvalósította a vállalat, de most már elérhető a felhasználóknak. Ezt kihasználva az autós, lakókocsis kirándulásokat egészen pontosan végig lehet követni, újra lehet élni, másokkal pedig szépen végig haladva lehet megosztani. Viszont azt ki kell emelni, hogy ehhez bekapcsolva kell lennie a lokációs adat rögzítésének az eszköz kamerájánál.

Galéria megnyitása

A harmadik lap a fotótár, ami olyan lényeges funkciókat tartogat, mint például a kedvelt képeknek a helye, de innen lehet hozzáférni a korábban létrehozott albumokhoz is, mint ahogy az archívum is erre a felületre került a szemetessel együtt. A szemetesből még napokig vissza lehet majd tenni a törölni kívánt felvételeket. Régiótól függően a Google mutat majd egy Print Store menüpontot is ezen a területen, amivel meg lehet majd rendelni kinyomtatva is a fényképeket. Hiszen a digitális mellett a kézzelfogható emlékek is fontosak.

Galéria megnyitása

A Fotók jobb felső sarkába került egy „beszélgetések” gomb, ezt használva lehet majd megnézni a megosztásokat – és ez mindig hozzáférhető. A másokkal megosztott képekhez kapcsolódó csevegések is ide kerültek. A Google fontosnak tartja a közösségi élet élénkítését minden szolgáltatásánál, így nem meglepő, hogy a Fotók esetében is kiemelt helye van ennek.

Végül azt is el kell még mondani, hogy a Google Fotók egy friss, új ikont kapott, ami ugyan nem sokban tér el a korábbitól, de a pörgős animációjával már érdekesen mutat. A vállalat szerint ez nosztalgikus érzést kelthet az emberekben a megfújható szélkereket eszükbe juttatva.

Galéria megnyitása

A Google Fotók megújult grafikus felhasználói felülete fokozatosan jut majd el a felhasználókhoz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap