Kihagyja a PC-t a Titanfall 2 nyílt bétatesztje

A Respawn szerint itt csak a hálózati háttér tesztelése a cél, ehhez pedig nem szükséges a PC. Ráadásul még nem is állnak túl jól a portolással.

Kihagyja a PC-t a Titanfall 2 nyílt bétatesztje

Vince Zampella, a Respawn vezetője bejelentette, hogy hamarosan elindul a Titanfall 2 nyílt bétatesztje, amit ők valójában a többjátékos rendszer stressz tesztjének terveznek. Ennek a legfőbb célja, hogy egyrészt meggyőződjenek a netkód hatékonyságáról, másrészt pedig hogy (remélhetőleg több millió) játékos bevonásával terheléses tesztet végezzenek a szerver-infrastruktúrán, és annak skálázhatóságán.

Zampella szerint ez egész egyszerűen egy mérnöki cél, és alapvetően akár csak egy platform is elég lenne ahhoz, hogy leszűrjék a megfelelő következtetéseket. Ennek ellenére a Titanfall 2 technológiai tesztje PlayStation 4-en és Xbox One-on is elérhető lesz, a PC azonban kimarad.

Felmerülhet a kérdés: miért? Nos, egyrészt Zampella is tudja, hogy ez sokak számára kiábrándító, de egész egyszerűen túl komplex lenne ilyen korán elindítani a játékot PC-n. Elmondása szerint továbbra is dolgoznak a motoron, így még nem volt idejük arra, hogy áttolják a játékot a különböző kompatibilitási teszteken. Mivel PC-n több ezer különböző konfiguráció lehetséges, erre abszolút szükség van, ugyanakkor rengeteg időt vesz igénybe, így ezt az időt most még a játék és a motor tökéletesítésére használják fel, nem arra, hogy ki tudják tolni magukból a PC-s stressz tesztet. Például még arra sem volt lehetőség, hogy meghatározzák a minimális konfigurációt, és ahhoz igazítsák a játékot.

A másik probléma Zampella szerint, hogy a PC-s rajongók néha túl kíváncsiak tudnak lenni, és elkezdik kibányászni a játék fájljaiból, amit csak tudnak. Ez pedig azért lehet gond, mert az előddel ellentétben a Titanfall 2-höz egy robosztus egyjátékos kampányt terveznek, és nem szeretnék, ha előre kiderülnének a meglepetések.

Zampella végül hozzátette: ezek alapján senkinek nem kell aggódnia, biztos benne, hogy a csapata egy kiváló minőségű PC-s verziót tud majd letenni az asztalra a Titanfall 2 október 28-as megjelenésének napján.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward