Kiderült, mikor áll le az Inbox by Gmail

Kiderült, mikor áll le az Inbox by Gmail

A Google már korábban bejelentette, hogy egy „tavaszi nagytakarítás” keretében egyebek mellett az Inbox alkalmazást is felszámolja. A vállalat meglátása szerint már nincsen szükség ennek a támogatására, ezért döntött úgy, hogy végleg leállítja a működését, és már azt is tudjuk, hogy erre mikor fog sor kerülni.

A keresőóriás jelen állás szerint április másodikán tervezi megszüntetni az Inbox by Gmailt, szóval a korábbi tervekhez képest egy kicsivel kintebb tolta a támogatást, ugyanis eddig arról volt szó, hogy már valamikor márciusban mennie kell ennek. A Google az Inboxot nem azért állítja le, mert csalódás lenne, hanem azért, mert már nincsen rá szüksége. Ez az applikáció lényegében inkubátorként funkcionált egy sor olyan lehetőség számára, amikkel mostanra jelentősen fel lett javítva a normál Gmail alkalmazás, és éppen ezért nem tart már rá igényt a vállalat. Mostanra szinte minden jó funkcióját átemelték a tervezők az elsődleges programba, és így nem indokolt a további támogatása.

Galéria megnyitása

Az Inbox by Gmailnek köszönhető egyebek mellett például az e-mailek esetében beállítható későbbi értesítés, ami nagyon jól jöhet akkor, ha egy fontos elektronikus levelet kap az ember, de éppen nem ér rá elolvasni, mert például vezet. De ennek az alkalmazásnak köszönhetőek a kiemelt prioritású e-mail értesítések, valamint a gépi tanulás által biztosított Smart Reply intelligens válaszüzenetek küldésére szolgáló lehetőség is. Ezek már mind részei a Gmailnek, de eredetileg az alternatív appban fejlődtek ki. Ugyanakkor vannak olyan apróságok, amiket az Inboxnál néhányan biztosan használtak, de a Gmailnél még nincsen biztosítva, így ezek miatt biztosan lesz néhány csalódott felhasználó a mostani lépést követően. Nem lehet például csoportosan e-maileket archiválni, nincs opció a linkek gyors és egyszerű elementésére a programon belül, és nem alakulnak azonnal kattintható, kiemelt linkekké olyan adatok, mint a címek vagy a telefonszámok. Az Inbox 2014-ben mutatkozott be és vált elérhetővé az érdeklődők számára a Play Áruházban, szóval több mint négy éven keresztül üzemelt – illetve még üzemel április elejéig.

A Google az Inbox by Gmail mellett olyan szolgáltatásokkal és alkalmazásokkal is leszámol, mint például a hivatkozások rövidítésére szolgáló Goo.gl, a Google+ közösségi oldal, és az Allo – ez utóbbi mostanra már le is állt. A vállalat a kifutó szolgáltatásoknak köszönhetően felszabaduló forrásokat a tervek szerint át fogja csoportosítani más fejlesztésekhez, az Inbox csapata például beolvad a Gmailbe.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap