Ma leáll a Google Allo

Nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a szolgáltatás, ezért mennie kell. A felhasználók még elmenthetik az előzményeiket.

Ma leáll a Google Allo

A Google már decemberben bejelentette, hogy márciusban az útja végére ér az Allo csevegő szolgáltatás, de azt nem lehetett korábban tudni, hogy pontosan mikor fog megszűnni. A mai napon viszont már olvasható a honlapján, hogy március 12-én búcsúzik a még aktív felhasználóktól.

A Google nagy reményekkel telve indította el az Allo és a Duo kommunikációs szolgáltatásokat 2016-ban, és az elmúlt években ezek közül csak az utóbbi tudott viszonylag népszerűvé válni. A Duót a Google már egyre mélyebben integrálja bele az Androidba, ezzel szemben viszont az Allo minden érdemi funkciót igyekezett egész egyszerűen átemelni az Android Messages applikációba, ami már egyebek mellett webes felülettel is rendelkezik, és segítségül lehet benne hívni a Google Assistantot. A keresőóriás eredetileg egyébként a Google Assistanttal szerette volna felfuttatni az Allót, de a digitális asszisztens is csak az után lett népszerű és felkapott, hogy a csevegőtől függetlenül is elérhetővé vált.

Galéria megnyitása

Azoknak, akik korábban használták az Allo csevegőt, a Google segítséget nyújt abban, hogy elmenthessék az üzenetváltásaikat, megosztott tartalmaikat, megelőzve ezzel azt, hogy esetleg szükséges információk vesszenek el a szolgáltatás leállítása miatt. A vállalat útmutatója szerint az érintetteknek meg kell nyitni az applikációt, be kell lépnie a szendvicsmenü gombjának megnyomását követően a beállításokba, rá kell böknie a Chat menüpontra, majd egyenként meg kell csinálnia az üzenetek és a multimédiás tartalmak exportálását. Az üzenetek egy CSV fájlba lesznek elmentve teljesen szöveges formában, a fotók, videók és egyebek pedig egy betömörített ZIP állományba fognak kerülni.

Arról nem tesz említést a Google, hogy az előzmények mentésére meddig van ideje az érintetteknek, de nem érdemes ezt halogatni, mert a vállalat a későbbiekben törölni fog minden adatot, ami a szolgáltatással kapcsolatos, mivel ezekre a továbbiakban már nem lesz szükség.

A Google előzőleg már beharangozta, hogy „tavaszi nagytakarítást” tart, és ennek a keretében a Google Allo csevegő mellett más szolgáltatásoknak is mennie kell majd. Meg vannak számlálva a napjai az Inbox by Gmail alkalmazásnak, a Goo.gl hivatkozás rövidítőnek, és a Google+-nak is, ami az utóbbi időben már csak a biztonsági problémái révén tudta magára felhívni a figyelmet, de ennek érthető módon a vállalat a legkevésbé sem örült.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap