Kickstarteren a Realm

...mert a kiadóknak nem kellett a régimódi mese.

Kickstarteren a Realm

A Realm egy gyönyörű grafikájú 3D-s point-and-click kalandjáték, amelyet az ICO és a Studio Ghibli munkái inspiráltak. Egy igazi, régimódi mese, amely tetszett ugyan, de mégsem kellett a kiadóknak, mert nem klappolt a manapság divatos kulcsszavakhoz – nem közösségi, nem ingyenesen játszható, nem olcsó mobilos játék és nem is sokmillió dolláros FPS.

A darab történetének főhőse egy kislány, Sarina, aki elindul falujából, hogy gyógyírt találjon édesanyja betegségére. Útközben találkozik egy naiv és jószívű Toru nevű kőgólemmel, akivel jóbarátok lesznek és együtt utaznak el az elfeledett városba, hogy megkeressék a gyógyító virágot. Érkezésükkel azonban felélesztenek egy ősgonoszt, aki a halálos pillantású Lamphead szörnyeket irányítja.

Az angol Atomhawk Design és a Lantern Interactive ezért Kickstarteres projektbe kezdett, hogy összegyűjtse azt a 195 000 Fontot, amelyre a játék kiadásához szükségük lenne. Egyelőre 36 000 Font gyűlt össze 10 nap alatt és még 21 nap hátra van, így nem ártana egy kis segítség a csapatoknak, melyek tagjai tapasztalt fejlesztők ugyan, de nincsenek közöttük marketingelhető nagy nevek, Richard Jacques zeneszerző kivételével, aki olyan darabok muzsikáját szerezte, mint a Mass Effect, James Bond 007: Bloodstone, Little Big Planet 2 és a Starship Troopers. Ha sikerül a gyűjtés, a játék PC-re (Windows és Linux) és Macre fog megjelenni.

Az alábbi videóban a magyar származású Tom Szirtes, a Lantern Interactive technikai rendezője a játék készítésének rejtelmeibe vezet be minket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward