Két új noteszgéppek rukkolt elő az MSI

Két új noteszgéppek rukkolt elő az MSI

Az MSI noteszgép kínálata két új modellel bővült, amelyek közül az első az FX600MX típusjelzést viseli, míg a másik egy FR600-as sorozatú modell, ami elődjétől, a nyáron bejelentett FR600-tól mindössze annyiban különbözik, hogy egy 120 Hz-es képfrissítési ráta mellett üzemelő, 3D-ready kijelzőt tartalmaz.

[bold]MSI FX600MX

[/bold]Az új notebook 15,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel érkezik, amely ledes háttérvilágítást kapott. A 2,4 Kg-os súllyal büszkélkedő újdonság az Intel Calpella mobil platformja köré épül és választásunktól függően Core i3-as, vagy Core i5-ös sorozatú processzort tartalmazhat. Memóriából maximum 8 GB-nyi állhat rendelkezésre, a videovezérlő szerepét pedig egy GeForce 310M típusú videokártya tölti be, ami 512 MB-nyi fedélzeti memóriából gazdálkodhat. Az újdonság támogatja az Optimus technológiát is, amelynek lényege annyiban rejlik, hogy GPU intenzív alkalmazások esetén a GeForce 310M videó vezérlőre támaszkodik a notebook, míg alacsony GPU terhelés alkalmával az Intel HD Graphics IGP-re vált át és így hatékonyan spórol az oly drága akkumulátoridővel.

Az újdonság 320 GB-os vagy 500 GB-os merevlemezzel, valamint egy SuperMulti DVD-íróval érkezik és tartalmaz Gigabites Ethernet vezérlőt, 802.11 b/g/n típusú WiFi adaptert, 2.1-es Bluetooth adaptert, valamint egy négy az egyben kártyaolvasót és egy HD webkamerát is. A HDMI videó kimenetnek köszönhetően a noteszgépet HD vagy Full HD LCD, illetve plazma televíziókhoz is könnyedén csatlakoztathatjuk, de emellett egy D-Sub videó kimenet is rendelkezésre áll. A rendszer tápellátásáért egy hatcellás akkumulátor felel, az operációs rendszer szerepét pedig egy előtelepített Windows 7 Home Premium szoftver tölti be. A megfelelő hangzásról két beépített hangszóró gondoskodik.

A notebook hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban egyelőre nem érkeztek információk. Az alap FX600-as már járt nálunk egy teszt erejéig.

[bold]Érkezik az FR600-as notebook 3D-ready változata

[/bold]A második újdonság szintén 15,6 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel érkezik, amely ezúttal is ledes háttérvilágítást alkalmaz, ám 60 Hz helyett immáron 120 Hz-es képfrissítési ráta mellett dolgozik, ami lehetővé teszi a sztereoszkópikus 3D technológiában rejlő lehetőségek kiaknázását. Annak érdekében, hogy teljes legyen a kép, a gyártó 3D-s szemüveget is mellékel a noteszgéphez.

A 2,3 Kg-os notebook szintén az Intel Calpella platformja köré épül és Core i5-ös sorozatú processzort, valamint maximum 8 GB-nyi rendszermemóriát tartalmazhat. Furcsa módon ez az újdonság már csak egy Intel HD Graphics típusú integrált videó vezérlővel gazdálkodhat, amely a processzorban foglal helyet. Merevlemezből 320 GB-os, 500 GB-os vagy 640 GB-os példányok közül választhatunk és a konfiguráció részét képezi egy SuperMulti DVD író is. Az újdonság négyhangszórós THX ThruStudio Pro audió rendszerrel érkezik és rendelkezik Gigabites Ethernet vezérlővel, 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterel és 2.1-es Bluetooth adapterrel is. A termék még egy 720P-s beépített webkamerát is kapott, a rendszer energiaellátásáról pedig ezúttal is egy hatcellás lítium-ion akkumulátor gondoskodik.

Az FX600MX-hez hasonlóan ez a modell is két darab USB 2.0-s és egy Power-over-eSATA portottal érkezik, valamint rendelkezik négy az egyben kártyaolvasóval is. Az új konfiguráció a TDE (Turbo Drive Engine) technológiát is alkalmazza, ami annyit tesz, hogy igény esetén egyetlen gombnyomással megnöveli a rendszer teljesítményét (CPU tuning). Az energiatakarékos működésről az Eco Engine technológia gondoskodik. 

Ami miatt különös az MSI új notebookja, az az, hogy se erős VGA, se Blu-ray meghajtó nincs benne, így megkérdőjelezhető a 120Hz-es kijelző értelme.

Az FR600 3D szintén hamarosan megjelenhet az üzletek polcain, ajánlott végfelhasználói ára azonban ennek a készüléknek sem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward