Két új Nintendo Switch érkezhet idén

Az olcsóbbnak tervezett modellnél várhatóan sok mindenről le kell mondanunk.

Két új Nintendo Switch érkezhet idén

Először a The Wall Street Journal számolt be róla, majd az Eurogamer a saját forrásaiból is meg tudta erősíteni, hogy a Nintendo idén két új Switch-modell piacra dobását tervezi. Az így háromtagúra bővült családban megmarad az eddigi alap Switch, és érkezik egy erősebb, valamint egy olcsósított változat is.

A források szerint a Nintendo mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy a lehető legtöbb játékost minél hamarabb átterelje a Switch-re, és ehhez két közönségnek kell megfelelnie: akik korábban az olcsó 2DS-re, vagy a drágább 3DS XL-re csaptak le.

A Nintendo tapasztalata szerint az olcsóbb 2DS-t leginkább a fiatalabb rajongók választották, így az olcsósított Switch-et is igyekeznek minél jobb árpontra belőni, továbbá egy strapabíróbb kialakítást kap.

Úgy tudni, hogy az olcsóbb Switch-et nem lehet majd betenni a dokkolóba, és így a képet nem lehet kiküldeni a tévére. Ezzel úgy tűnik, hogy pont a kis konzol egyik legfontosabb tulajdonságát lőtték ki, amiről ráadásul a nevét is kapta, de tulajdonképpen a Nintendo ugyanezt megcsinálta a 3DS után a 2DS kiadásával, ahol ugyebár a 3D-s kijelző tűnt el menet közben. Ezen kívül a források szerint a rezgés (rumble) funkció is kikerül a konzolból, de az jelenleg nem tiszta, hogy ez a Switch-nél behozott, precíziós HD Rumble elvesztését jelenti, vagy komplettan minden rezgőfunkció szűnik meg.

Ami a drágább Switch-et illeti, a források szerint nem kell akkora előrelépésre készülni, mint mondjuk a PlayStation 4 és a Pro modell között, inkább az eredeti 3DS és a New 3DS közti megtapasztalt különbségre lehet számítani.

A Switch eddig is nagyon jól fogyott, de a Nintendo nem engedheti meg magának, hogy alább hagyjon a lendület, hiszen idén olyan erős exkluzív címek jönnek, mint az Animal Crossing, a Zelda: Link's Awakening, a Pokémon Sword and Shield vagy épp a Luigi's Mansion 3.

Ti elgondolkoznátok valamelyik új Switch beszerzésén?

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap