Két új FX sorozatú CPU-val bővül az AMD kínálata

Érkezik az AMD FX-6350, illetve az AMD FX-4350, amelyek a pletykák szerint hamarosan megjelennek kereskedelmi forgalomban.

Két új FX sorozatú CPU-val bővül az AMD kínálata

Az AMD két új FX sorozatú processzor piacra dobására készül, amelyek mindketten Vishera lapkára épülnek, azaz Piledriver architektúrára támaszkodó processzormodulokkal rendelkeznek.

Az újdonságok között a négymagos FX-4350-es, illetve a hatmagos FX-6350-es modellt találjuk, amelyek szolgáltatások tekintetében tökéletesen megegyeznek egymással, illetve elődeikkel. A két új processzor már előrendelhető, így csak idő kérdése, mikor találkozhatunk velük az üzletek polcain.

A 95 wattos TDP-vel érkező modellek Socket AM3+-os processzorfoglalatba illeszkednek, kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlőjük pedig DDR3-1866 MHz-es memóriamodulokat kezel. A szokásos modulos felépítés természetesen megmaradt, ám az alap- és Turbo Core órajel emelkedett, ahogy az a lenti táblázatban is látható.

Az új központi egységek szállítása még ebben a hónapban megkezdődik, így már arra sem kell sokat várni, hogy találkozhassunk velük az üzletek kínálatában. A fenti gyakorlat egyébként alátámasztja a korábbi értesüléseket, amelyek szerint az AMD Vishera alapú FX processzorai sokáig velünk maradnak, a gyártástechnológia fejlődésével pedig egyre magasabb órajelen üzemelő példányok kerülnek belőlük forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward