Két és fél év után lépte át a 10 milliót a Nintendo Wii U

A Nintendo jól teljesített a negyedévben, a Wii U pedig végre átlépte a 10 milliós eladást.

Két és fél év után lépte át a 10 milliót a Nintendo Wii U

Befutott a Nintendo pénzügyi jelentése az április-május-júniusra vonatkozó negyedévre. Összességében a számok nem rosszak: a vállalat 8,3 milliárd yenes profittal zárt a tavalyi hasonló időszak 9,9 milliárdos veszteségével szemben.

Az eredményt leginkább a New 3DS megjelenése húzta felfelé, amiből a negyedév során 1 millió példányt értékesítettek, így a Nintendo 3DS-család összeladásai átlépték az 53 milliót. A Wii U egy ennél jóval kisebb, de lélektani értelemben nagyobb mérföldkövet ért el: két és fél év alatt végre értékesítettek belőle 10 millió példányt. Utóbbi leginkább a Splatoon megjelenésének és sikerének köszönhető: a multiplayer játékból eddig 1,62 milliót adott el a Nintendo.

Az Amiibo eladásait nem részletezte a vállalat, csak annyit közölt róla, hogy "kedvező", és a jövőben tovább fog bővülni a felhozatal. Ezen kívül az értékesítés felpörgését várják a régebbi 3DS-ek és 2DS-ek mellé érkező NFC-olvasótól, aminek segítségével ezek a rendszerek is ki tudják majd használni az Amiibo-figurákat.

Ami a játékokat illeti, az ünnepi szezonra több nagy címmel is készül a Nintendo. Wii U-ra ősszel érkezik a Super Mario Maker, a Xenoblade Chronicles X és a Project Zero: Maiden of Black Water, de még az év vége előtt befut a Star Fox Zero, a Mario Tennis: Ultra Smash és az Animal Crossing: Amiibo Festival.

3DS-re idén egy nagyobb címet várunk a Nintendo belsős csapataitól, és ez a The Legend of Zelda: Tri Force Heroes lesz. A Pokemon Super Mystery Dungeon, a Hyrule Warriors Legends, és a Mario & Luigi: Paper Jam Bros a jövő első negyedében érkezik, a Fire Emblem Fates pedig valamikor 2016-ban, még csak megközelítő dátumunk sincs.

A régebbi 3DS-ekhez és 2DS-ekhez érkező NFC-olvasóval végre használhatók lesznek az Amiibo-figurák ezeken a gépeken is

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward