Készülhet a Star Wars: Knights of the Old Republic újragondolása

A legfrissebb információk szerint újra terítéken van a projekt.

Készülhet a Star Wars: Knights of the Old Republic újragondolása

Valószínűleg mindannyian egyetértünk abban, hogy a Knights of the Old Republic volt a legjobb Star Wars-játék, ami valaha készült, és egyben a BioWare egyik legkiemelkedőbb alkotása. A rajongók azóta is várnak egy igazi folytatásra, vagy legalábbis valamiféle új részre ebben a korszakban, ráadásul reményre adhatott okot, hogy miután a Disney megvásárolta a LucasFilmet, a Star Wars-játékok licencét az Electronic Arts kapta meg, a BioWare pedig ugyebár alájuk tartozik. Az egész teljesen egyértelműnek tűnt.

Legelőször az a Jordan Maison számolt be arról, hogy egy új Knights of the Old Republic készül, aki rendszeresen szállít megbízható belsős információkat a Star Warsszal kapcsolatban, tavaly például ő írta meg először, hogy egy sorozat készül Obi-Wannal a főszerepben, amire leszerződött Ewan McGregor is.

Maison még 2015-ben írt arról, három különböző forrásra támaszkodva, hogy elindult a Knights of the Old Republic remake-jének elkészítése, azonban egy évvel később már arról számolt be, hogy ezt mégis törölte az Electronic Arts. Most azonban az előző forrásoktól független, a LucasFilm ügyeire jól rálátó két másik forrás alapján állítja, hogy a projekt visszakerült a fiókból az asztalra, csak más formában.

A források szerint a fejlesztés már a korai szakaszaiban leledzik, ráadásul nem is egy mezei remake-ről van szó, hanem egyfajta újraértelmezésről, rebootról, ami a Knights of the Old Republic két részének elemeit ötvözné annak érdekében, hogy bizonyos dolgokat visszahozzon a hivatalos kánonba.

Mindez azért hangzik elég hihetően, mert ahogy arról mi is beszámoltunk, a LucasFilm szépen-csendben több dolgot is újra kanonizált ebből a korszakból, például Revant: a Skywalker korában megjelennek a vörös színű rohamosztagosok, a Sith Trooperek, és a könyvből kiderül, hogy ezek osztagait különböző régi sith nagyurak után nevezték el. Az egyik légió neve pedig The 3rd: Revan Legion.

Ugyanezektől a forrásoktól egyébként úgy értesült az újságíró, hogy az Electronic Arts végre nagyon belendült a különböző Star Wars-projektekkel kapcsolatban, és több játék is készül egyszerre. Ezek közül az egyik a Jedi: Fallen Order folytatása, egy különálló játék Nintendo Switch-re, valamint egy olyan anyag, ami a LucasFilm által nem olyan rég bejelentett Project Luminoushoz kapcsolódik majd.

Ez utóbbi igazából egy teljesen új szekciót nyit majd a Star Wars történelemben, nem kapcsolódva a korábbi filmekhez, és a jelenlegi információk szerint a a High Republic korszakban játszódik majd, vagyis a Köztársaság fénykorában, több száz évvel az előzménytrilógia előtt. Ez lesz a Disney-korszak igazán "saját" szelete a Star Warsban, amire filmek, könyvek, sorozatok, képregények és videójátékok is épülnek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap