Készül a Valve első hardvere

A Valve jövőre tervezi béta szakaszba léptetni első saját hardverét... 

Készül a Valve első hardvere

A Valve jövőre tervezi béta szakaszba léptetni első saját hardverét, tudhattuk meg a nekik dolgozó fiatal feltaláló/hacker hölgytől, Jeri Ellworth-től (@Engadget). A projekt már vagy egy éve fut, de még mindig gyerekcipőben van, a csapatot próbálják összetákolni, a prototípusok készítése még másodlagos helyen van.

Jeri nagyon szeret a Valve-nál dolgozni, elmondása szerint sosem dolgozott még olyan cégnél, ahol a kockázat és a kudarc ennyire elfogadott lenne. Alig bírta tartani a száját, legszívesebben mindent elmondott volna, de sikerült visszafognia magát és csak annyit mondott: "A cél, hogy lehetővé tegyük, hogy a Steam játékok szórakoztatóbbak legyenek a nappaliban játszva."

Ez a csapat 1 éves célja, azon fognak dolgozni, hogy az egeret és billentyűzetet igénylő játékok élvezhetőek legyenek a kontrollerhez szokott felhasználók számára, illetve azoknak, akik egyszerűen csak nem szeretnék átültetni a PC irányítást a tévéképernyőjük elé. Közösen dolgoznak a Steam frissen bétába lépett 'Big Picture Mode'-jával, ami gyakorlatilag a Steam UI átszabása tévéképernyő felbontásokhoz és az irányítás kontrollerhez való optimalizálása.

Ellsworth csapata tehát egy hardveres megoldást szeretne elővarázsolni a kalapból a Steam játékok irányítási gátjainak ledöntésére. Mindezt hogyan képzelik? Nem tudjuk. Annyi biztos, hogy a visszajelzéseinkre számítanak, úgyhogy legjobb ha szépen kivárjuk a bétát. Ha kíváncsi típusok vagytok (és a geek dolgok érdekelnek), akkor addig is ajánljuk figyelmetekbe a Jeri YouTube csatornáját, ahova rendszeresen rak majd fel videókat a fejlesztés kapcsán.

Ami a Valve hordható számítógép kezdeményezését illeti, az egy hosszabb távú cél, minimum 2-5 év, míg bármit is látunk majd a technológiából.

Nem, nem ez az új hardver! 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward