Készül a PES 2011

Az Electronic Arts-hoz hasonlóan a Konami is évről évre elkészíti a maga focis játékának aktuális verzióját...

Készül a PES 2011

Az Electronic Arts-hoz hasonlóan a Konami is évről évre elkészíti a maga focis játékának aktuális verzióját, így nem meglepő, hogy a japán csapat nemrég bejelentette a 2011-es évre szóló Pro Evolution Soccer-t, mellyel kapcsolatban a fejlesztők radikális változtatásokat emlegetnek. Valljuk be, rá is fér a vérfrissítés a sorozatra.

Mint minden évben, ezúttal is bővülni fog a focisták mozgásrepertoárja, ehhez az ígéretek szerint több mint 1000 új animációt rögzítettek, természetesen motion capture technológiával. A fejlesztők megnövelik a játék nehézségét is, méghozzá oly módon, hogy ezentúl nem hagyatkozhatunk teljes mértékben az AI által irányított csapattársaink jó teljesítményére. A valódi focistákhoz hasonlóan ők is hibázni fognak a jövőben, nem fognak állandóan hajszálpontos passzokat adni, így nekünk jobban meg kell dolgoznunk a sikerért. Ugyanakkor a kidolgozott taktikákat hatékonyabban fogják végrehajtani az AI játékosok, a fejlesztők külön kiemelték az elfutások és háromszögezések szerepét, melyek használatára nagy szükségünk lesz, ha a védelem mögé szeretnénk kerülni.

 

További újdonság (talán a legfontosabb mind közül), hogy a FIFA szériához hasonlóan a játékosainkat már 360 fokban mozgathatjuk, tehát nem csak a 8 irányban lehet futni és passzolni. Ez sokkal dinamikusabbá, precízebbé és realisztikusabbá teheti a PES 2011 játékmenetét. Az irányítás megreformálása nem merül ki ennyiben, mivel ha hihetünk az ígéreteknek, akkor lehetőségünk lesz átállítani és testreszabni a különféle cselekhez tartozó gombkombinációkat, így azokat sokkal könnyebben előhozhatjuk a meccs hevében.

Végül a Konami munkatársai szót ejtettek egy „régi-új” játékmódról, a Master League Online-ról is. Ez tulajdonképpen a korábbi részekben is szereplő Master League mód, melyben ezúttal szerepet kap az online közösség is (a focistákat például egymás között adhatjuk-vehetjük, kölcsönbe adhatjuk stb).

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward