Shop menü

KÉPEKEN A PLAYSTATION VR2

Személyre szabható lencsetávolság-állítást és párásodás elleni védelmet is kapott.
Török Roland
Török Roland
Képeken a PlayStation VR2

A PlayStation VR2 létezése régóta köztudott, ám a Sony egészen a mai napig nem mutatta meg számunkra hogyan fog kinézni az eszköz. Nishino Hideaki, a platformélményért felelős alelnök most egy blogbejegyzésben leplezte le következő generációs headsetet, ezzel együtt pedig a PlayStation 5-höz igazított új kontrollerdizájnt is bemutatta. 

Hivatalos formában most először láthatjuk leírva a szemüveg rövidítését is, ami így a PS VR2 névre hallgat. 

A PS VR2 megalkotásánál fontos volt, hogy az irányítóhoz hasonló megjelenést kapjon. A kör, illetve a gömb alakzat a 360 fokos élményt hivatottak reprezentálni, amit a játékosok a szemüveg felvétele után érezhetnek. Hideaki szerint a PlayStation 5 dizájnjának megtervezésekor már figyeltek arra, hogy valami olyasmit alkossanak, ami a következő generációs VR-hoz is passzolni fog, így könnyebb dolga volt a tervezőcsapatnak valami izgalmas és egységes dizájnt létrehozni. 

Galéria megnyitása

A végső forma megalkotásakor a céljuk az volt, hogy a kontrollert és a szemüveget letéve valahova az otthonunkban, azok viselés nélkül is jól nézzenek ki, azok izgalmas díszei legyenek a nappalinknak. Természetesen a szemüvegnél fontos a kényelem, így nagyon odafigyeltek az ergonomikus kialakításra; rengeteg tesztelésen ment keresztül a headset, hogy mindenki számára hosszan és kényelmesen viselhető lehessen. 

A szemüveg kialakítása ki van egyensúlyozva, nem orrnehéz, és az általuk kifejlesztett halo dizájn nem igénylel egy harmadik pántot a fejen való rögzítéshez.  

A jack csatlakozó segítségével bármilyen fej- vagy fülhallgatóval használhatjuk, míg a lencséket lehetőségünk lesz egymáshoz közelíteni, távolítani, illetve a szemünktől is közelebb vagy távolabb vinni. A személyre szabhatóság tehát fontos eleme lesz a szemüvegnek, ami a karcsúbb kialakításának köszönhetően könnyebb lesz, mint az elődje. 

Galéria megnyitása

Előfordul, hogy néhány felhasználó párásodással küzd a VR szemüvegek viselése során. Morisawa Yujin vezető művészeti igazgató viszont sikeresen megalkotott egy olyan kialakítást, amivel a lencséknél való szellőzés megoldódik, így a párásodás elkerülhető. Az eddigi tapasztalatok alapján nagyon pozitív visszajelzéseket kapott, így nagyon várja, hogy végre mi is kipróbálhassuk. Azt viszont, hogy ez mikor lesz lehetséges, egyelőre rejtély fedi. A GDC március vége felé esedékes, nem elképzelhetetlen, hogy akkorra többet is megtudhatunk az eszköz megjelenési dátumával kapcsolatban.  

A PlayStation VR2 technikai hátteréről és a várható VR élményről itt írtunk korábban.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére