Képek a PlayStation mobilról?

Hitelesnek minősíthető fényképek és technikai adatok is napvilágra kerültek a Sony Ericsson jó ideje híresztelt PlayStation-mobiljának egy prototípusáról; ezek tanúsága szerint egy valóban jó és érdekes készülékre számíthatunk.

Képek a PlayStation mobilról?

Már a tegnapi nap folyamán felbukkant rengeteg kép az Engadgeten, amikről azt állították, hogy megbízható forrásokból származnak, de pár elég egyszerű indok miatt nem vettük őket komolyan, hamis képekkel nem akartuk elárasztani az iPon-t. Egy-egy PlayStation megjelenése előtt sokan szinte sportot űznek abból, hogy ki tud hihetőbb képeket készíteni, úgyhogy már várható volt, hogy mikor kapjuk az első pakkot. Ami miatt mégis visszatérünk a dologra, az az, hogy az Engadget elég vehemensen elkezdte védeni a képek eredetiségét, mondván, hogy nem tippadóktól származnak, hanem olyan megbízható forrásokból, akik közel vannak a tűzhöz és anno nekik köszönhetően derült fény a Nexus One vagy a Macbook Air létére. Ami még ennél is különösebb, hogy a mai napon a VG247 is alátámasztotta az értesüléseket, és ők az évek alatt elég jó "besúgói" hálózatot építettek ki. Ami viszont feltette a pontot az i-re, az nem más, mint a Sony közleményei, amik előbb hamisítványnak nevezték a képeket, majd érdekes módon átváltottak a nem kommentálunk pletykákat és spekulációkat default szövegre. Nos, akkor minden különcsége ellenére (hol vannak a gombák és mit keres ott az a két "Xboxos" A és B gomb a képen) lássuk a képeket és a specifikációt.

A források egybehangzóan állítják, hogy a gamer telefon Zeus kódnéven fut (biztos kap majd God of War-t is :) ) és ahogy az a képeken is látszik a kialakítása hasonlít a PSP Go-éra, azzal a nagy különbséggel, hogy nem látunk rajta analóg irányítót, helyette középen van egy érintésérékeny rész, hogy ne a képernyőt kelljen mindig taperolni.

Hardver tekintetében a HTC Desire HD-ban is használt 1 GHz-es Qualcomm Snapdragon MSM8655 adná a lelkét, így egyben csatlakozhatna az elérhető leggyorsabb egymagos okostelefonok illusztris köréhez is, ha addig nem változik nagyot a piac. RAM-ból 512 MB-ot kapna, ROM-ból pedig 1 GB-ot. A kamerájának az adatai egyelőre ismeretlenek, a képernyő viszont valahol 3,7 és 4,1 hüvelyk között lenne a látottak alapján.

A Sony ráadásul úgy néz ki, hogy szakítana a memory stick-kekkel és microSD kártyát használhatnánk a bővítéshez. Operációs rendszerként a végső verzió 3.0-s Androidot használna (a képeken is látható prototípus elvileg valamilyen 2.x-et futtat) - játékok beszerzésére pedig természetesen nyitna egy saját online boltot is a Sony Ericsson (bár egyelőre az sem zárható ki, hogy az Android Marketen belül lesz egy külön részlegük, de tény, hogy saját bolttal jobban járnának, így ez a valószínűbb).

A fenti képen a képernyő jobb alsó sarkában látható "A" és "B" gombmegjelölés volt az, ami miatt többek között nem foglalkoztunk tegnap az esettel, most is elég erős fenntartásaink vannak.

Említésre érdemes viszont, hogy a bal felső sarokban olvasható "Z-System" név egyrészt egy valós, a Sony Ericsson tulajdonában álló domaint is jelöl (z-system.com), másrészt egybecseng a fentebb közölt Zeus kódnévvel, harmadrészt pedig magát a nevet is levédették azzal a leírással, hogy az egy saját fejlesztésű, "elektromos vagy videójátékokkal való interakcióra használatos szoftver" neve (feltehetőleg egy platform). Tény persze, hogy szabadalmakból és levédetésekből soha nem következik semmi, jelen esetben azonban közvetett hitelesítő tényezőként szolgálhat az itt bemutatott értesülések alátámasztására.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward