Kényszer szülte az új, passzív hűtésű Foxconn Nano PC-t

A Foxconn Cedar Trail alapú Nano PC-je új processzort kapott, az E-450-es APU egységet alkalmazó AMD-s példány azonban változatlan formában kerül forgalomba.

Kényszer szülte az új, passzív hűtésű Foxconn Nano PC-t

A Foxconn mérnökei kényszerűségből változtattak az Cedar Trail alapú Nano barebone konfiguráció specifikációján. Ezúttal csak és kizárólag processzor tekintetében van változás: a korábbi D2700-as modell helyett az új verzióban D2550-es processzor dolgozik, ugyanis az Intel időközben nyugdíjazta a D2700-as processzort.

A két központi egység között mindössze órajel tekintetében van különbség: a D2550 két processzormagja 1,83 GHz-en üzemel, a D2700 processzormagjai pedig 2,13 GHz-en ketyegnek. A változás miatt az új kiadás új típusjelzést is kapott: a D2550 alapú példánnyal Nano AT-5250 néven találkozhatunk majd az üzletek polcain. A korábbi, AT-5300-as példány forgalmazása valószínűleg a készlet erejéig fog tartani.

A szóban forgó barebone egyébként egyetlen DDR3-as So-DIMM memóriafoglalatával 4 GB-nyi rendszermemória alkalmazását teszi lehetővé, adattárolókból pedig egy 2,5 colos és egy 1,8 colos példányt fogad. Optikai meghajtó beszerelésére nincs mód, viszont a 19 x 13,5 x 3,8 centiméteres PC tartalmaz Gigabites Ethernet vezérlőt, 802.11 b/g/n WiFi adaptert, DVI és HDMI videó kimenetet, memóriakártya-olvasót, valamint két USB 3.0-s és négy USB 2.0-s portot is. A 600 grammos Nano AT-5250 esetében – mivel barebone konfigurációról van szó – magunknak kell gondoskodnunk az adattárolóról, valamint a rendszermemóriáról. Az AT-5600-as, Brazos platformra épülő modell a fentiektől csak processzor tekintetében különbözik.

A passzív hűtéssel ellátott újdonságok a tervek szerint szeptemberben kerülnek a boltok polcaira. A Cedar Trail alapú AT-5250-es modell 260 dollárba, míg AMD E450-es APU-val szerelt társa 280 dollárba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward