Kamerát kaphat a Samsung S-Pen

Kamerát kaphat a Samsung S-Pen

Napjainkban az okostelefonoknak a kamerarendszere az egyik legdinamikusabban fejlődő komponense, és a cégek néha egészen érdekes megoldássokkal próbálkoznak, hogy az átlagostól eltérő kamerákat hozzanak létre. Egy frissen felfedezett szabadalmi bejegyzés szerint a Samsung például azon dolgozhat, hogy az S-Pen érintőtollba építsen egy egészen különleges képalkotót.

A dél-koreai szakemberek minden évben igyekeznek innovatív újdonságokkal szolgálni az S-Pen kiegészítő esetében, és nem kizárt, hogy hamarosan ez az eszköz már a fotózásból is kiveheti majd a részét. A napvilágot látott leírás alapján az ügyes érintőtoll egyebek mellett már egy képérzékelő egységet és egy lencserendszert is magában foglalna, tehát lényegében egy rendes kamerával lenne ellátva. És a jelek szerint ez nem is egy teljesen mezei megoldás lenne.

Egy olyan kamerával vértezné fel a Samsung fejlesztőgárdája az S-Pent, ami optikai zoomolást tenne lehetővé. Azt nem tudni, hogy itt most egy olyan konstrukcióra kell-e gondolni, ami fix gyújtótávolsággal képes távoli témákat megörökíteni, vagy olyannal, mely már valóban tudja változtatni a lencsék helyzetét, és ezáltal úgy oldja meg a zoomolást, mint mondjuk egy kompakt fényképező. Itt sokkal nagyobb mozgástér van a kamera különböző alkotóelemeinek az elhelyezésére, mint a mobilban, így sokkal nagyobb zoomolás érhető el adott esetben, mint egy okostelefonnál. A kicsi hely megkerülésére az Oppo egy prizmás kamerát fejlesztett korábban a Corephotonics közbenjárásával, amit érdekes módon állítólag éppen most készül felvásárolni a Samsung több mint 150 millió dollárért cserébe.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása

A szabadalom egyébként csak négy lencsét ábrázol, meg persze egy fénybeengedő üveget az eszköz tetején, ami a védelmet is ellátná. Viszont ebből nem érdemes messzemenő következtetést levonni, elképzelhető, hogy mindössze szemléltetés céljával vannak berajzolva a lencsék, és a végterméknél más lesz a helyzet. Az S-Pen magában foglalja majd azt az elektronikát is, ami arról gondoskodhat, hogy az adatok átkerüljenek az okostelefonra. Az eszközön lesz legalább egy vezérlésre szolgáló gomb is, ami talán a kamera kezelésére fog szolgálni.

Azt nem lehet tudni, hogy az S-Penbe integrált kamera mikor valósulhat meg, ha megvalósul egyáltalán, mert azért azzal az eshetőséggel is számolni kell, hogy ez a terv a Samsung asztalán marad. Mindazonáltal tényleg egy nagyon részletesen kidolgozott leírásról van szó, ami bizakodásra adhat okot. Ha elkészül a képalkotós ceruza, akkor a dél-koreai alakulat minden bizonnyal egy Galaxy Note mellett vetheti be ezt a megoldás a jövőben. De igazából azzal is lehet számolni, hogy nem csak mobilban fog megjelenni, hanem akár táblagépben vagy notebookban is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap