Jövőre már színes e-ink kijelzővel felvértezett termékeket is vásárolhatunk

Az E Ink által kifejlesztett Print-Color E Ink kijelző végre színt visz az e-könyv olvasók világába.

Jövőre már színes e-ink kijelzővel felvértezett termékeket is vásárolhatunk

Az e-ink kijelzők monokróm változatai, amelyek minimális fogyasztás mellett üzemelnek és a kép megtartásához nem is igényelnek áramot, már meghódították az e-köny olvasók szegmensét, ám sokakban felmerült az igény, hogy a fekete-fehér kijelzők helyett színes e-ink panelekkel szerelt termékeket is szívesen vásárolnának, ám ilyenek még nem kaphatóak kereskedelmi forgalomban.

Az E Ink jóvoltából, amely egyébként a digitális e-papír kijelző fejlesztése mögött áll, a következő év folyamán megérkezhetnek az első színes e-ink kijelzők is, amelyek szó szerint „új színt visznek” az e-könyv olvasók világába. Hogy hol tart most a monokróm e-könyv olvasók szegmense? Korábbi cikkünk betekintést nyújt eme szegmens egy kis szeletébe.

Galéria megnyitása

A Print-Color E Ink névre keresztelt kijelző tehát már nem monokróm, hanem színes kivitelben érkezik, gyorsasága és reszponzivitása pedig a monokróm megoldásokéval vetekszik. Az eddigi üveg-színszűrős elektromos papír panelekhez képest a Print-Color E Ink nem csak vékonyabb, de könnyebb is, ezzel együtt pedig jobb vizuális felhasználói élményt kínál – vagyis igencsak ígéretesnek tűnik. A szem-barát kijelzőt elsősorban az e-köny olvasók piacán, az oktatásban, valamint számos professzionális területen alkalmazzák majd, elsőként azonban az e-köny olvasók, valamint az e-papír kijelzővel ellátott noteszgépek kapják meg.

Az E Ink fejlesztőcsapata a fentebb említett újdonság mellett egy másik panelt is kifejlesztett, amely az Advanced Colour ePaper (AceP) nevet viseli. A magas képminőséggel és gazdagabb színvilággal kecsegtető megoldás teljesen fényvisszaverő e-papír kijelző, ami remekül olvasható napfényben is, fogyasztása pedig kellően alacsony. Az AceP elsősorban digitális feliratok megjelenítésére szolgáló megoldások, valamint a kereskedelemben használatos információs táblák és egyéb hasonló termékek esetében juthat szerephez.

Jelenleg egy speciális tesztcsomag formájában érhető el az érdeklődők számára, ami egy 13,3 hüvelykes panelből és egy Raspberry Pi 3-as mini-számítógépből áll. Az egyelőre nem világos, hogy az AceP miért nem passzol azokhoz a felhasználási formákhoz, amelyek a Print-Color E Ink kijelző számára ideálisak – nincs kizárva, hogy a fogyasztás, illetve a válaszidő alkalmatlanná teszi, de akár a vastagság és a tömeg is lehet kizáró ok.

A tervek szerint az e-köny olvasókba, illetve egyéb termékekbe szánt színes e-ink kijelző, vagyis a Print-Color E Ink várhatóan a következő év második negyedévében kerül sorozatgyártásba, a vele felszerelt termékek pedig már a harmadik negyedév folyamán megindulhatnak az üzletek polcai felé.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap