Jövőre jön nyugatra a Tales of Berseria

A Tales of Xillia "folytatása", vagy inkább szimplán csak a Tales of-sorozat új része egyetlen női főszereplővel érkezik.

Jövőre jön nyugatra a Tales of Berseria

A Bandai Namco régóta futó JRPG-sorozata eddig is többé-kevésbé eljutott nyugatra, így megnyugtató érzés, hogy az új epizódból sem kell kimaradnunk. Pontos dátumot egyelőre nem tudunk, az viszont biztos, hogy valamikor 2017 tavaszán számíthatunk a játékra. A beszámolók szerint a Berseria érdekessége, hogy a sorozat 21 éves története során most történik meg először, hogy mindössze egyetlen főszereplőt kapunk - egy Velvet néven futó lányt. Az előző részben (Tales of Xillia) például még két szereplőnk volt, egy férfi és egy nő.

A játék producere, Yasuhiro Fukaya elmondta, az utóbbi időben egyre nagyobb igény mutatkozik a szóló női főszereplőkre, főleg nyugaton. Érdekes, hogy egy JRPG-nél ennyire figyelembe veszik a nyugat igényeit, bár azt meg kell hagyni, hogy a Tales of-sorozat mindig is viszonylag népszerű volt errefelé.

Főhősünk egyébként egy kalóz, akinek az egyik keze egy Daemonblight nevű fertőzésben szenved, ami (a nevének megfelelően) az embereket démonokká tudja változtatni, akik aztán át tudnak menni "berserk" üzemmódba - innen ered a játék címe is.

A producer ejtett még néhány szót a főszereplő hölgy erősen kivágott ruházatáról, ami egy japán játék esetében annyira nem kirívó, ugyanakkor érezhető, hogy azok a szigetországi fejlesztők, akik a nyugatot is figyelembe veszik, már odafigyelnek erre is - a nyugat ugyanis mostanában nem szereti a szexistán ábrázolt nőket.

"A játékosok számára egyértelmű lesz, miért ilyen Velvet ruhája, mindent megmagyarázunk a történetben. Az biztos, hogy nem egy tipikus anime iskoláslány karakterről van szó" - mondta Fukaya.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward