Jövőre jöhet az erősebb Xbox One

Egy lekicsinyített Xbox One-nal, és egy új, erősebb Xbox konzollal készül az E3-ra a Microsoft.

Jövőre jöhet az erősebb Xbox One

A tegnapi nap folyamán az Xbox-részleget vezető Phil Spencer a beszámolók szerint egy hosszas és fontos megbeszélésen vett részt a Microsofton belül más vezérekkel, valamint a belsős stúdiók nagyfőnökeivel. Ezen leginkább azt részletezték, hogy mi lesz az Xbox jövője, amiről hivatalosan Spencer csak annyit mondott, hogy az E3-on mutatják majd be terveiket.

Szerencsére ugyanakkor több forrásból is szivárogtak ki információk, melyeket külön-külön a Kotaku és a Polygon is megerősített. Ezekből az derül ki, hogy a Microsoft legalább két új Xbox hardvert tervez. Az első az Xbox One lekicsinyített verziója lesz, melyet az E3-on (vagy még előtte) jelentenek majd be, és ha minden igaz, ez lehet a valaha készült legkisebb Xbox. Az eszköz változatlan hardverrel érkezik, egyedül a HDMI-kimenetet cseréli ki a Microsoft, hogy teljesen kompatibilis legyen az új 4K-s szabványokkal.

A második új Xbox már érdekesebb, ez ugyanis a PlayStation 4K-hoz hasonló felújított változat lesz. Ez jelenleg Xbox Scorpio kódnéven készül, és a tervek szerint legalább négyszer erősebb lesz, mint az Xbox One - a Microsoft legalább 6 tflops teljesítményt szeretne, amivel a masina így felülmúlhatná a PlayStation 4K esetében pletykált 4,2 tflops teljesítményt.

Az Xbox Scorpio ugyanakkor később is jön: a jelenlegi tervek szerint csak 2017 végére várható, míg a PlayStation 4K már idén, vagy jövő év elején megjelenhet. Ennek megfelelően az árról még valószínűleg jó ideig nem fog beszélni a Microsoft. A bejelentésre viszont számíthatunk az idei E3-on, habár eredetileg ezt sem tervezte a cég, valójában a 2017-es E3-ra akarták időzíteni. Azonban a GDC után egyértelművé vált, hogy a Sony begyorsított a PlayStation 4K-val (vagy eleve idén őszre tervezte), így a redmondiak lépéskényszerbe kerültek.

Az viszont biztosnak látszik, hogy a Microsoft nem akar saját VR-os szemüveget készíteni, inkább az Oculusszal fűzné szorosabbra a kapcsolatot, és az új Xbox támogatná a Riftet.

Kiderült ezen kívül, hogy a Microsofton belül Project Helix néven fut az a kezdeményezés, melynek célja, hogy még közelebb hozza egymáshoz a Windows 10-et futtató játékos platformokat, és lehetőleg az összes (vagy a legtöbb) exkluzív cím egyszerre jelenjen meg Xbox One-on és PC-n. Ennek az első példája már meg is volt, ami nem más, mint a Quantum Break, de nem lesz ez másként a Halo Wars 2 esetében sem.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward