Jövő tavasszal jön a Nintendo új konzolja

Az új Zelda is átcsúszik jövőre, de már a Wii U mellett az új konzolra is megjelenik.

Jövő tavasszal jön a Nintendo új konzolja

A Nintendo ma reggel közzé tette éves pénzügyi beszámolóját, amiből kiderült néhány érdekesség. Egyrészt az, hogy azért a cég legnagyobb játékai továbbra is képesek milliós számban fogyni: az Animal Crossing: Happy Home Designer 3 millió, a Pokémon Super Mystery Dungeon pedig 1,2 millió példányban kelt el 3DS-en, a Wii U-n pedig a Splatoon 4,27 milliót, míg a Super Mario Maker 3,52 millió példányt produkált.

Ezek mellett az Amiibo figurák és kártyák is jól mennek: előbbiből 25 millió, utóbbiból 29 millió kelt el az év során. Ezzel párhuzamosan azonban a vállalat már kevesebb 3DS-t és Wii U konzolt tudott értékesíteni.

Zeldával jön a következő generáció

Ezzel párhuzamosan hivatalosan is megtudtuk, hogy a jelenleg Nintendo NX néven készülő új konzol 2017 márciusán jelenik meg. Habár sokan az idei ünnepi szezonra várták a rajtot, ez most már hivatalosan is elmarad, ami talán nem is olyan nagy baj: ebben az időszakban jellemzően hatalmas a zaj a sok megjelenés miatt, ráadásul akkor érkezik a PlayStation VR, és talán a felfrissített új PlayStation 4 is. A Nintendo tehát sikeresebb rajtot vehet egy csendesebb tavaszi időszakban.

Ezzel együtt azt is megerősítette a vállalat, hogy az évek óta késő új Zelda még tovább késik, és csak valamikor 2017-ben jelenik meg. Most már azonban nem csak Wii U-ra, hanem az NX konzolra is készül párhuzamosan, és mindkettőn egyszerre fog megjelenni - ha tippelhetünk, akkor ez lesz az egyik launch játék.

Az NX konzolt nem mutatják meg az E3-on, sőt, valójában egyetlen dolog lesz kint a Nintendo részéről a kiállításon, mégpedig az új Zelda, ami élőben is kipróbálható lesz a látogatók számára.

Átalakul a cégvezetés

Ezzel párhuzamosan a Nintendo azt is bejelentette, hogy átalakítják a vállalat vezetési és menedzsment struktúráját.

Ennek megfelelően létrejön az igazgatótanácson belül egy erős felügyelőbizottság, aminek egy jelentős részét egyébként külsős igazgatók fogják kitenni. Ezzel együtt pedig bejön az executive officer rendszer, amivel igyekeznek szétválasztani a menedzseri döntéshozatalt a felügyelői és igazgatói feladatoktól.

Így például Satoru Shibata (a Nintendo of Europe jelenlegi elnöke) és Reggie Fils-Amie (a Nintendo of America jelenlegi elnök) is executive pozícióba kerül, ami végső soron azt jelenti, hogy a vállalat irányításában jóval közvetlenebbül és nagyobb hatalommal tudnak részt venni. A Nintendo célja az volt, hogy a cégen belüli döntéshozatal felgyorsuljon, és a menedzsment agilisebben tudjon reagálni a gyorsan változó piaci környezetre.

Ez leegyszerűsítve tulajdonképpen azt jelenti, hogy a jelenlegi "japánosan" működő felépítés helyett a Nintendo átveszi a nyugati részvénytársaságoknál is használatos formát.

Az első hivatalosan kiadott artwork az új Zeldából

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward