Jön új Unreal Tournament: ingyenes lesz és moddolható

A játék teljesen ingyenes lesz mindenki számára, de azért valahonnan a stúdió is pénzt szerez majd.

Jön új Unreal Tournament: ingyenes lesz és moddolható

Ahogy az Epic megígérte, a tegnapi élő streamben tényleg leleplezték az Unreal Tournament jövőjét. A fejlesztés egészen konkrétan tegnap kezdődött el egy keményvonalas UT-rajongókból álló kis csapattal, akiknek egy része a korábbi epizódokon is dolgozott. Az Epic elég konkrét vízióval rendelkezik azzal kapcsolatban, merre szeretné elvinni a sorozatot, és hogyan tudná feltámasztani a kompetitív FPS-ek műfaját. "Csináljunk valami radikálisat, és csináljuk meg együtt, nyíltan, mindannyiunk számára" - szól a közlemény, nem véletlenül.

Az új Unreal Tournament ugyanis ingyenes lesz. Nem free-to-play, hanem teljesen ingyenes. Legalábbis minden tartalom, amit az Epic készít hozzá. A fejlesztést az első kódsortól az utolsó grafikáig megvitatják majd a közönséggel. Egyfajta háromirányú kommunikációt képzelnek el az Epic, az Unreal Tournament-rajongók és az Unreal Engine 4-re fejlesztők között. A kommunikáció fórumokon fog zajlani, a játékkal kapcsolatos közleményeket pedig Twitch-en mondja majd el a csapat.

A játék Windowsra, Mac-re és Linuxra készül, és minden kód, valamint tartalom elérhető lesz az Unreal Engine 4-re fejlesztők számára a GitHubon.

De akkor honnan lesz ebből pénze az Epicnek? Nos, létrehoznak majd egy piacteret, ahol a különböző modokkal, külsős tartalmakkal lehet kereskedni, és persze minden adás-vételből lehúzza a maga részét a stúdió.

Az Epic is tisztában van vele, hogy mindez elég újszerű és szokatlan, és persze ők sem csináltak még ilyet korábban. Ahogy a fejlesztéssel, úgy az üzleti modellel kapcsolatban is várják a visszajelzéseket, és arra kérik a közönséget, ha valami probléma felmerül, azt együtt oldják meg.

Az Epic az első alfaverzió elérésekor tervezi közzétenni a játékot, de addig még sok-sok hónap van hátra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward