Jön a Twitch-alkalmazás a Sony konzoljaira

... nem valószínű, hogy lesz több kézikonzol. A Sony szerint az okostelefonok miatt nem ideális a piaci helyzet egy új géphez.

Jön a Twitch-alkalmazás a Sony konzoljaira

Shuhei Yoshida, a Sony Computer Entertainment Worldwide Studios elnökét kérdezték a minap arról, elképzelhetőnek tart-e egy PlayStation Vita 2-t. A válasz pedig nem volt éppen pozitív kicsengésű. Yoshida elmondta, a csapata és ő is nagyon élvezte a munkát a PS Vitán, jelenleg azonban az okostelefonok miatt kifejezetten nehéz helyzetbe kerültek a kézikonzolok.

"Mindenkinek van okostelefonja, és nagyon könnyű rajtuk játszani. Ráadásul a legtöbb okostelefonos játék ingyenes, vagy ingyenesen elkezdhető. Én személy szerint nagy rajongója vagyok a PS Vitának, és keményen dolgoztunk rajta, mire kitaláltuk minden részletét. És ugyan szeretem az érintőképernyős játékokat, de azért a gombok és a stickek az igaziak." - mondta Yoshida.

Az úriember egyelőre csak reménykedik benne, hogy az okostelefonok nem ölték meg végleg a hordozható konzolok kultúráját. A PS Vita még 2011-ben jeleng meg Japánban, ahol azóta is viszonylag sikeres, Európában és Észak-Amerikában azonban a kezdeti löket után nagyon lelassultak az eladások. Ezzel párhuzamosan a Nintendo is jóval kevesebb 3DS-t tudott eladni, mint DS-t.

Twitch alkalmazás érkezik a Sony konzoljaira

De, hogy valami pozitív dologról is beszéljünk: még idén megjelenik a Twitch saját alkalmazása PS4-re, valamikor egy későbbi időpontban pedig PS3-ra, PS Vitára és PS TV-re is.

A PS4 ugyan jelenleg is enged streamelni a Twitch-re, és nézhetjük más PS4-es játékosok közvetítéseit is, azonban az új alkalmazás végre lehetőséget ad arra, hogy bármilyen közvetítést megtekintsünk, bármilyen platformról. Ezen kívül persze egyszerűbbé teszi a tartalmak átláthatóságát, és hozzáférést ad a Twitch beépített chatjéhez is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward