Jól startolt a PS4 Észak-Amerikában

Több mint 1 millió eladott PS4 példánnyal büszkélkedhet a Sony az USA-ban és Kanadában.

Jól startolt a PS4 Észak-Amerikában

A Sony több mint 1 millió darabot adott el a konzol pénteki (nov 15.) megjelenése óta az Egyesült Államokban és Kanadában, megdöntve ezzel minden eddigi PlayStation eladási rekordot.

"A PS4-et a játékosok iránti megingathatatlan odaadással terveztük, és mindannyian örömmel vettük, hogy a vásárlók reakciója ilyen fenomenális volt" - nyilatkozta a Sony Computer Entertainment főnöke, Andrew House.

Az eladási statisztikák esetében a Sony hagyományosan csak a kiszállított példányok számát szokta közölni, ezúttal azonban a ténylegesen eladott konzolok számáról van szó, amit külön ki is hangsúlyoztak. Shuhei Yoshida, a Sony Worldwide Studios főnöke Twitteren adott hangot az események kedvező alakulása felett érzett örömének: "A PS4-ből több mint 1 millió darab kelt el Észak-Amerikában az indulás utáni első 24 órában!!! :D"

A PS4 legközelebb Európában és Latin-Amerikában fog megjelenni november 29-én (Magyarországon december 13-án), a Microsoft még ezelőtt, november 22-én fogja kihozni az Xbox One-t az USA-ban és Nagy Britanniában.

"Az eladások továbbra is nagyon erősek Észak-Amerikában, és számítunk a töretlen lelkesedésre, amikor elindítjuk a PlayStation 4-et Európában és Latin Amerikában november 29-én" - folyatta House. "Rendkívül hálásak vagyunk a PlayStation rajongók lelkesedéséért, és köszönjük, hogy továbbra is támogatnak minket."

A Sony arra számít, hogy a jelenlegi üzleti év végéig, azaz 2014 március 31-ig 5 millió PlayStation 4-et tud eladni, ami az amerikai eladások tükrében abszolút reálisnak tűnik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward