Jobban teljesített az Activision, júliusban Destiny béta

A vártnál jobb eredményt ért el az első negyedévben az Activision Blizzard. Új kiegészítők jönnek, és indul a Destiny a béta.

Jobban teljesített az Activision, júliusban Destiny béta

A március 31-én véget ért első üzleti negyedévet a vártnál jobb eredményekkel zárta az Activision Blizzard. A három hónapban összesen 1,11 milliárd dollár bevételt realizált a cég, melynek 34%-a már a digitális csatornákból érkezett. "A vártnál jobb eredményeink a Blizzard Entertainment digitális eladásainak köszönhetők a World of Warcraft, a Diablo és a Hearthstone: Heroes of Warcraft franchise-okkal. Utóbbinak már több, mint 10 millió regisztrált felhasználója van." - mondta a konferenciahíváson Bobby Kotick, az Activision vezérigazgatója, hozzátéve, hogy azért a Call of Duty és a Skylanders is jól ment.

Kiderült, a World of Warcraft előfizetői bázisa 7,6 millióra csökkent, a Warlords of Draenor kiegészítőt azonban rekord mennyiségben rendelik elő, így tehát minden esélye megvan arra, hogy a legnépszerűbb expanzió lehessen. Mike Morhaime, a Blizzard vezérigazgatója elmondta, a kiegészítő legkésőbb december 20-ig megjelenik.

A Diablo III: Reaper of Souls nagyon erősen teljesít, így érkezik hozzá még egy kiegészítő, illetve még idén megjelenik konzolokra a Diablo III: Ultimate Evil Edition.

A Skylanders-franchise eddig 2 milliárd dollárt termelt, és összesen 175 millió játékfigurát és kiegészítőt értékesítettek. Az új kiegészítőkkel érkező Skylanders: Trap Team október 5-én jelenik meg.

A Destinyt továbbra is "soha nem látott mennyiségben rendelik elő", és a konferenciahívásban elhangzottak szerint rengeteg különböző stílusú játékosnak kedvez majd, így messze nem a multiplayer a lényeg benne. Elhangzott továbbá, hogy a béta július 1-jén kezdődik PlayStation-platformokon.

Eric Hirshberg, az Activision kiadásért felelős vezetője az idén érkező Call of Duty: Advanced Warfare-ről azt mondta, ez lesz a sorozat történetének legcsiszoltabb játéka. Egyértelműen azt várják, hogy a grafikai színvonal egy teljesen új szintre kerüljön, hiszen ez az első Call of Duty, amit már teljesen az új konzolokra építenek. "A fejlesztők kihasználják a színészek játékának letapogatásához szükséges technikákat, a hosszabb fejlesztési időnek köszönhetően pedig nagyon részletesen ki tudták dolgozni a karaktereket és a történetet."

Hirshberg továbbá rámutatott, az új konzolok miatt a szoftvereladások egy ideig le fognak lassulni. Figyelmeztette a befektetőket a Destinyvel kapcsolatban arra is, hogy konzervatívan érdemes hozzáállni annak pénzügyi teljesítményéhez, ugyanis a franchise beindítására nagyon sok pénzt költ el az Activision - ahogy azt mi is megírtuk, 500 milliót.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward