Jobban kommunikálna a Dota 2 játékosaival a Valve

A stúdió elismeri, hogy akadnak problémák a közösséggel való kommunikációban, de ezen igyekeznek változtatni.

Jobban kommunikálna a Dota 2 játékosaival a Valve

Egy olyan vállalatnál, mint a Valve, természetesen mindig lesznek problémák a kommunikációval, mindig akadnak majd olyan játékosok, akik elhanyagolva érzik magukat, és nem kapnak választ a kérdéseikre. Talán azonban a Valve is túlment egy határon, amikor elmaradt a 2013-as Diretide esemény, aminek elődjét rengetegen szerették, a stúdió pedig sosem indokolta meg a döntését.

Erik Johnson a Valve-tól elmondta, ők is pontosan látják a hibáikat, és aktívan igyekeznek változtatni rajtuk. Szerinte azonban nehéz a helyzet ugyanis meg kell találni azt a határt, amikor még eléggé beszédesnek tűnnek, ugyanakkor nem lőnek le előre minden meglepetést. "Szerintünk igenis értékes és érdekes dolog az, ha meg tudjuk lepni a közösségünket valami olyannal, amire nem számítottak, és erről nem szeretnénk lemondani" - nyilatkozta Johnson.

Johson szerint az esetenként nehézkes kommunikáció sajnálatos módon a Valve, mint vállalat felépítésének következménye, illetve hibája. A stúdió ugyanis nem alkalmaz közösségi menedzsereket, akiknek egyetlen feladata az, hogy a közösséggel beszélgessenek, begyűjtsék az információkat, és megpróbáljanak válaszolni a kérdésekre.

A Valve úgy gondolja, sokkal értékesebb az, ha maguk a fejlesztők beszélgetnek a játékosokkal, így azoktól kaphatnak válaszokat, akik ténylegesen, nap mint nap dolgoznak is a játékon. Így pedig nyilván nehezebb a helyzet, hiszek ezeknek az embereknek nem ez az elsődleges munkájuk (mármint a közösségi kommunikáció), ráadásul nyilván kevesebb időt is tudnak szakítani erre. Mindenesetre Johnson szerint már látható egy pozitív javulási folyamat a stúdión belül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward