Javították a HTC Vive Wireless Adapter AMD CPU-kat érintő hibáját

Az Intel WiGig technológiáját használó kiegészítő most már kevesebb problémát okoz, ha AMD RYZEN alapú rendszerrel használjuk.

Javították a HTC Vive Wireless Adapter AMD CPU-kat érintő hibáját

A vezeték nélküli VR élménnyel kecsegtető HTC Vive Wireless Adapter tavaly szeptemberben jelent meg, ám az első tesztek és felhasználói visszajelzések alapján hamar kiderült, messze nem tökéletes az újdonság. A tesztelők és a vásárlók közül többen panaszkodtak arra, hogy az AMD Ryzen processzoraival nem igazán akar együttműködni a szett. A tesztekből, illetve a vásárlói visszajelzésekből arra is fény derült, hogy az új adapter a HTC Vive Pro VR headsettel sem kompatibilis, pedig a hivatalos specifikáció alapján ilyesmire nem kéne számítani, a HTC Vive headsettel azonban használható az adapter, amennyiben ebben a PC konfiguráció is partner.

A HTC tavaly novemberben adott utoljára tájékoztatást az üggyel kapcsolatban, amelyből kiderült, tudnak a hibajelenségről, ám ennek kijavítása sajnos hosszabb időt vesz majd igénybe, így azok a vásárlók, akik inkompatibilitás miatt nem tudják használni az újdonságot AMD RYZEN alapú rendszereikkel, egy hivatalos folyamat elindításával visszakaphatják pénzüket. A HTC fejlesztőcsapata már ekkor felvette a kapcsolatot az Intel és az AMD szakembereivel – előbbiekkel a WiGig technológia miatt, hiszen arra támaszkodik a szóban forgó adapter, utóbbiakkal pedig a processzor-kompatibilitással kapcsolatos problémákat szerették volna feltárni. A hibajelenségek között egyébként egyszerű rendszerfagyás és kékhallál egyaránt jelen volt, de néhányan feketévé és szürkévé váló kijelzőről is beszámoltak, ráadásul nem AMD RYZEN, hanem Intel processzorral szerelt konfigurációk mellett.

Galéria megnyitása

A javítás elkészítéséig fél év telt el, de április 25-én végre kiadtak egy frissítést, ami a HotFix Update 1.20190410.0-s verziószámot viseli. A gyorsnak éppen egyáltalán nem nevezhető javítást egyébként automatikusan megkapja a HTC Vive Wireless Adapter, ahogy frissítés után keres, de a folyamat manuálisan is elindítható a Vive Wireless Adapter Connection Utility frissítés-ellenőrző gombjára kattintva.

A felhasználók az elmúlt napok során lassan el is kezdték telepíteni a frissítést, ám az eddigi beszámolók meglehetősen sokszínűek, ugyanis a javítás egyelőre még nem hozott gyógyírt az összes problémára. Sajnos még mindig sokan vannak azok, akik a frissítés után is kompatibilitási hibáktól szenvednek, néhányan azonban már pozitív változásokat tapasztaltak, vagyis a jelenlegi javítás még nem tökéletes. Az egyelőre rejtély, hogy mennyi idő kell még az összes komolyabb hiba kijavításáig, de legalább azért már látszik némi fény is az alagút végén. A fejlesztőcsapat továbbra is dolgozik a hibák okainak feltárásán, így később újabb frissítés is érkezhet, ami a javíthatja a még fennálló hibákat.

A „gyorsjavítás” egyébként a jelek szerint a HTC Vive Pro és a HTC Vive Wireless Adapter közötti kompatibilitási problémákat sem orvosolja, legalábbis erre egyáltalán nem tér ki a hivatalos közlemény, így aki e headset mellé venné meg a szóban forgó adaptert, egyelőre jobban teszi, ha kivár.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap