Játékmegjelenések 2012. második negyedév

Összeszedtük mi mindenre lesz érdemes figyelni a következő három hónapban

Játékmegjelenések 2012. második negyedév

Április

Legend of Grimrock (PC, Mac, iOS)

Fejlesztő: Almost Human

Kiadó: Almost Human

Megjelenés: április 11-e

A Legend of Grimrock tisztelgés az oldschool RPG-k előtt, a fejlesztőket az Eye of the Beholder, a Dungeon Master és az Ultima Underworld ihlette meg. Régi motorosok előnyben és nem árt egy ceruzát sem bekészíteni némi papírral, mert nincs ám auto-map! Vannak viszont varázslatok, rúnák, elveszett kincsek, és minden amire egy „régen minden jobb volt” játékos vágyhat. Kalandra fel!

Risen 2: Dark Waters (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Piranha Bytes és Wizarbox (PS3, X360)

Kiadó: Deep Silver

Megjelenés: április 27-e (konzolon május 25-e)

A modern RPG-k kedvelői sem járnak rosszul áprilisban, a hó végén ugyanis érkezik a Risen folytatása, a Dark Waters. Kalózok és tengeri szörnyek várnak arra, aki újra a Risen főhősének bőrébe bújik. Ha pedig ezt igazán stílusosan szeretné valaki megtenni, annak érdemes egy pillantást vetnie az igazán különlegesre sikerült gyűjtői változatra.

Prototype 2 (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Radical Entertainment

Kiadó: Activision

Megjelenés: április 27-e (PC-re július)

Három éve már, hogy Alex Mercer bőrébe bújva élhettük ki a pusztításra való hajlamunkat, úgyhogy eljött az ideje a folytatásnak. A Prototype 2-ben egy új főszereplőt ismerhetünk meg, James Hellert, aki szeretné megsemmisíteni a Blacklight vírust és magát Mercert is, mert őt teszi felelőssé családja haláláért. Akcióban ezúttal sem lesz hiány és néhány csavarra is számíthatunk talán a történetben.

Kinect Star Wars (Xbox 360)

Fejlesztő: Terminal Reality

Kiadó: Microsoft

Megjelenés: április 3-a

Bár időrendben a Kinect Star Wars jelenik/jelent meg először a hónapban, nem véletlenül hagytuk az áprilisi sor végére. A besorolása alapján 13+-os játékot ilyen „idős” korosztály kezébe már nem nyomnánk, mert fennállhat az agykárosodás veszélye. Nem igazán értjük, hogyan kaphattak SW jogokat a fejlesztők miután vázolták elképzeléseiket, de talán a lenti videó többet mond ezer szónál.

Egyebek: Érdemes még megjegyezni, hogy a hónapban érkezik a Witcher 2 Xbox 360-as változata új introval és több tartalommal, ami patch formájában jön a PC-seknek is (ahogy az ezeket alapból tartalmazó Enhanced Edition is).

Május

Diablo III (PC)

Fejlesztő: Blizzard

Kiadó: Blizzard

Megjelenés: május 15-e

Néhány száz év fejlesztési idővel a háta mögött és kicsit kasztrálva ugyan, de május közepén érkezik a második negyedév talán legjobban várt játéka, a Diablo III. Új kasztok, átalakított harcrendszer, valós pénzes aukciós ház, a megjelenést lecsúszó PVP rész, mi kellhet még? Az elvárások az egekben vannak, akárcsak az Acti-Blizzre jellemző árak, úgyhogy az új résznek illene nagyon odacsapnia.

Max Payne 3 (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Rockstar Vancouver

Kiadó: Rockstar Games

Megjelenés: május 18-a (június 1 PC-re)

Az se tegnap volt már, hogy utoljára Max Payne-nel játszhattunk. A fejlesztő a Remedy helyett a Rockstar Vancouver lett (a Bully-t köszönhetjük például nekik) és az írót is lecserélték Dan Houserre, aki eddig főleg a GTA szériáért és a Red Dead Redemptionért felelt. A rajongókat egyelőre megosztják a stílusbeli változások, de a sztori trailer alapján valami ütős is kisülhet az új részből. Kíváncsian várjuk!

Sorcery (PlayStation 3)

Fejlesztő: The Workshop / SCE Sana Monica Studio

Kiadó: Sony

Megjelenés: május 23-a

Még 2010-ben, az E3-on mutatták be először a Sorcery-t, többek között ezzel demózták a PlayStation MOVE képességeit. Aztán telt múlt az idő, a Sorcery pedig kezdett a feledés homályába merülni, 2011-ben annyira kevés információ jelent meg róla, hogy már sokan aggódtak él-e még egyáltalán a projekt. Nos, szerencsére igen, és annyi várakozás után végre a nyakunkon a megjelenés. Érdemes lesz odafigyelni rá, mert első blikkre az egyik legjobb MOVE-os játéknak tűnik, nemsokára kiderül tényleg az-e.

Ghost Recon: Future Soldier (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Ubisoft

Kiadó: Ubisoft

Megjelenés: május 24-e (PC-re június 15)

Bár már 2009-ben bejelentették az új Ghost Recont, a marketing gépezet igazán csak a tavalyi E3 óta indult be. Egymást követték a bemutatók, a fejlesztői naplók és a trailerek, úgyhogy ha valaki nincs képben, akkor elég, ha csak beírja a címet youtube-on, és már meg is van a délutáni programja. Álcázó rendszer, fedezékrendszer, némi Kinectes támogatás és változatos helyszínek várnak majd ránk az új Ghost Reconban, ami a közeljövőben játszódik.

 

Május folyt.

Dragon’s Dogma (PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Capcom

Kiadó: Capcom

Megjelenés: május 25-e

A Dragon’s Dogma egy nyílt világú akció-RPG, amiben látványos, csapat alapú harcokra is számíthatunk. Társainkat nem irányíthatjuk közvetlenül, csak utasításokat adhatunk nekik, amire szükség is lesz, mert a nagyobb dögöknél a csapatmunka lesz a kulcsa mindennek. Nagy városokra, gigászi bejárható területre és teljes szinkronra számíthatunk a május végén megjelenő játékban.

Starhawk (PlayStation 3)

Fejlesztő: LightBox Interactice / SCE Santa Monica Studio

Kiadó: Sony

Megjelenés: május (8-a az USÁ-ban)

A Starhawk a Warhawk által kitaposott ösvényen halad tovább. Az egyik legnagyobb változás az, hogy az új játéknak már lesz egyjátékos kampánya is, ami anno a Warhawkból kimaradt. Ezen felül némi stratégiai jellege is lesz majd a Starhawknak, mert az új Build n’ Battle rendszernek hála a harcok közben húzhatunk majd fel például bunkereket. Akárcsak az elődben, most is 32-en játszhatunk egyszerre online a kompetitív módban, de ezúttal lesz kooperatív lehetőség is. Nevezetesen a manapság nagy népszerűségnek örvendő Horda módot üdvözölhetjük a játékban (hullámokban jönnek az ellenfelek, nekünk meg túl kell élnünk ameddig csak tudunk).

Sniper: Ghost Warrior 2 (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: City Interactive

Kiadó: City Interactive

Megjelenés: valamikor májusban (talán…)

A City Interactive-ról általában nem a tripla A-s játékok jutnak az ember eszébe, de a Ghost Warrior úgy látszik volt akkora siker, hogy érdemes volt belevágni a folytatásba. Hogy az előd sok problémáját egy csapásra megoldják, a fejlesztők licencelték maguknak a CryEngine 3-at. Igazából meglehetősen keveset tudunk a Ghost Warrior 2-ről, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy CryEngine ide vagy oda, a sajtó elég szkeptikus a játékkal kapcsolatban. Aztán ki tudja, talán most összejön a City-nek…

Game of Thrones (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Cyanide

Kiadó: Focus Home Interactive

Megjelenés: május (USÁ-ban 15-e)

Elindult a Trónok harca második évada, épp itt az ideje egy új játéknak is. A tavalyi Genesis elég középszerű lett, ám idén stratégiai játék helyett egy RPG-t kapunk, két főszereplővel (az egyik az Éjjeli Őrségből van, a másik egy Vörös Pap).

Egyebek: Jó hír a verekedős játékokat kedvelő PC-seknek, hogy májusban landol a boltok polcain a Street Fighter X Tekken PC-s változata.

 

Június

Inversion (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Saber Interactive

Kiadó: Namco Bandai Games

Megjelenés: június 8-a (PC-re ismeretlen)

Az Inversion egy fedezékrendszeres TPS lesz, pusztítható környezettel és gravitáció manipulálással, hogy valami érdekes is legyen benne. A sztori szerint az emberiség békében éldegél, majd betámad minket egy ismeretlen ellenfél, amit Lutadore-nak hívnak. A városban ahol a főhősünk és barátja él teljes káosz lesz és minden a feje tetejére áll, néha szó szerint is. Az egyjátékos kampányban az egyik főszereplő, David Russel lányát keresgéljük majd, miközben rájövünk erre-arra.

Lollipop Chainsaw (PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Grasshopper Manufacture

Kiadó: Warner Bros. Interactive

Megjelenés: június 15-e

Pompomlányok, kivillanó bugyik, szívecskék, csillogás és… zombik, láncfűrészek, mészárlás? Suda51 agymenése nem hagyja majd, hogy a nyári uborkaszezonban unatkozzunk. Érdemes megnézni a videót, mert ezt nehéz szavakkal visszaadni.

The Secret World (PC)

Fejlesztő: Funcom

Kiadó: Funcom / Electronic Arts

Megjelenés: június 19-e

Nyár elején érkezik az idei év talán leginnovatívabb MMO-ja: nincs a szokásos értelemben vett szintezés és nem a ruha teszi az embert, miközben az érdekes történetért többek között Ragnar Tørnquist (The Longest Journey, Dreamfall) felel. A játékosok a három titkos társaság egyikéhez csatlakozva fedezhetik fel a világ titkait. Ha valaki esetleg most ébredne téli álmából, és kimaradt volna neki a Secret World-ös infóáradat, akkor érdemes egy pillantást vetnie a játékkal foglalkozó cikkeink valamelyikére.

The Dark Eye: Chains of Satinav (PC)

Fejlesztő: Daedalic Entertainment

Kiadó: Deep Silver

Megjelenés: június 22-e

A fenti cím valószínűleg kevés embernek mond bármit is, pedig a Whispered World alkotóinak új kalandjátékáról van szó. Az alapsztorin kívül nem sokat tudni a Dark Eye-ról, de mivel nem tobzódunk a stílus képviselőiben, így mindenképpen érdemes lesz rá odafigyelni.

Darksiders II (PC, PlayStation 3, Xbox 360, Wii U)

Fejlesztő: Vigil Games

Kiadó: THQ

Megjelenés: június 29-e

A Darksiders II az első rész történéseivel párhuzamosan játszódik majd. Míg az első részben a négy lovas közül War bőrébe bújhattunk, addig itt a főszereplő Death lesz, de felbukkan majd valamilyen formában a többi lovas is. Mivel Death nem hisz benne, hogy War csak úgy önszántából idő előtt indította volna el az Apokalipszist, ezért megtagadva a Tanács parancsait útra kel, hogy bizonyítékot szerezzen arra nézve, hogy testvére ártatlan az ügyben.

Spec Ops: The Line (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Yager Development

Kiadó: 2K Games

Megjelenés: június 29-e

Júniusban fut be a kilencedik Spec Ops is, amihez az ihletet (legalábbis egyjátékos fronton) Joseph Conrad novellája a Heart of Darkness szolgáltatta. A játék alapvetően egy TPS, csapat alapú taktikai lehetőségekkel, a helyszín pedig a lepusztult Dubaj, ami miatt az Egyesült Arab Emirátusokban már be is tiltották a játékot (elvégre mi az hogy lepusztult Dubaj, grr, ugye).

A felsoroltakon kívül lesz még néhány független fejlesztős játék is, de az időpontok sok esetben nincsenek kőbe vésve, így mi igyekeztünk a nagyobb címekre fókuszálni. Ha nem is lesz brutális a felhozatal, azért szinte biztos, hogy mindenki talál magának valamit a listából, amire érdemes lesz odafigyelnie.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward