Játékmegjelenések 2012 - harmadik negyedév

Bár éppen tombol a nyár, ami az uborkaszezont jelenti a játékosoknak, de azért lesz néhány cím, amire érdemes lehet odafigyelni.

Játékmegjelenések 2012 - harmadik negyedév

Július

The Secret World (PC)

Fejlesztő: Funcom

Kiadó: Funcom / EA

Megjelenés: július 3-a (megjelent)

A Secret Worldnek eredetileg még júniusban kellett volna megjelennie, de szüksége volt még egy kis polírozásra, így végül most, hónap elején landolt a boltok polcain. A többek között Ragnar Tornquist nevével fémjelezett játék szerencsére elég jól indult, és tekintve, hogy milyen tartalombővítési tervekkel állt elő a Funcom, szinte biztosra vehető, hogy nem jut majd az Age of Conan sorsára.

Endless Space (PC)

Fejlesztő: Amplitude Studios

Kiadó: Iceberg Interactive

Megjelenés: július 4-e (megjelent)

Ha azt mondjuk 4X stratégiai játék és Sci-fi, akkor jó eséllyel 10-ből 9 embernek a Sins of a Solar Empire jut az eszébe a közelmúltból. Míg régen ez a stílus és műfaj kéz a kézben járt (Imperium Galactica, Master of Orion, stb.), addig mostanában elég ritka ez a párosítás, pedig 4X játékok továbbra is vannak. Éppen ezért ha valakinek hiányérzete van, az mindenképp vessen egy pillantást az Endless Space-re, ami szinte a semmiből bukkant elő, hogy okozzon pár kellemes napot a stílus rajongóinak.

Anna (PC)

Fejlesztő: Dreampainters

Kiadó: Dreampainters

Megjelenés: július 16-a (megjelent)

A Dreampainters Amnesiára hajazó alkotása némi csúszás után most jelenik meg. Aki FPS nézetben vágyik egy kis borzongásra, az talán megtalálja a számítását benne.

 

 

Augusztus

Tekken Tag Tournament 2 (PS3, Xbox 360)

Fejlesztő: Namco Bandai Games

Kiadó: Namco Bandai Games

Megjelenés: augusztus 14-e

A TTT2 jelenti körülbelül az uborkaszezon végét, innentől indulnak be igazán a dolgok. Az első Tekken Tag Tournament még 2000-ben jelent meg PS2-re, így már épp ideje volt újra összeereszteni mindenkit, akit csak lehet a Tekken játékokból. Fejlődtek a tag kombók is, így már mindkét választott karakterünk részt vehet majd bennük, és még rengeteg apróságra számíthatunk.

Sleeping Dogs (PC, PS3, Xbox 360)

Fejlesztő: United Front Games és Square Enix London

Kiadó: Square Enix

Megjelenés: augusztus 17-e

A játékot eredetileg True Crime: Hong Kong néven jelentették be, de 2011-ben az Activision úgy döntött, hogy lelövi a projektet, nem támogatja tovább. A Square Enix azonban felkarolta a True Crime széria rebootját, de a névhez való jogokat már nem akarta megvenni, így lett a játék végül Sleeping Dogs. Manapság szinte naponta érkezik egy új videó belőle, úgyhogy valószínűleg nem kell bemutatni senkinek a játékot, kíváncsian várjuk milyen lesz a kész anyag.

Counter-Strike: Global Offensive (PC, PS3, Xbox 360)

Fejlesztő: Valve és Hidden Path Entertainment

Kiadó: Valve

Megjelenés: augusztus 21-e

A Counter-Strike következő iterációja is itt van már a nyakunkon. A vérfrissítéssel érkeznek majd természetesen új térképek is, de a keresztplatformos játék lehetőségét végül megnyesték, csak a Windows-osok és Mac-esek játszhatnak együtt, egyébként mindenki marad a saját platformján. A PlayStation 3-as változat viszont kapott Move és bill+egér támogatást is, a kontrolleren felül.

Transformers: Fall of Cybertron (PC, PS3, Xbox 360)

Fejlesztő: High Moon Studios

Kiadó: Activision

Megjelenés: augusztus 24-e

Az új Transformers játék ott folytatódik ahol a War for Cybertron véget ért, de játékmenetben tartogat újdonságokat. Több új fejleszthető fegyver is lesz benne, minden karakternek lesz saját speciális tulajdonsága, és lesz, akinek az irányítása is eltér majd a megszokottól (Grimlock, valószínűleg minden második olvasó gyerekkori kedvence). Az első rész szerethető volt, nemsokára kiderül mennyit tudtak csiszolni rajta a High Moon-nál.

Guild Wars 2 (PC)

Fejlesztő: ArenaNet

Kiadó: NCsoft

Megjelenés: augusztus 28-a

A Secret World után a nyár másik nagy MMO dobása a Guild Wars 2, ami rengeteg friss ötlettel próbál egy kicsit kitörni az alap MMO sablonokból. A béta-tapasztalataink eddig pozitívak, valószínűleg a második rész még nagyobb sikerre számíthat, mint az első.

Madden NFL 13 (PS3, PS Vita, Xbox 360)

Fejlesztő: EA Tiburon

Kiadó: EA Sports

Megjelenés: augusztus 28-a

Idén sem maradunk NFL nélkül, és szokás szerint megint rengeteg apróságon fejlesztettek: jobb grafika, értelmesebb AI, 82 óra kommentár, stb. A rajongók nem fognak unatkozni.

Darksiders II (PC, PS3, Xbox 360)

Fejlesztő: Vigil Games

Kiadó: THQ

Megjelenés: augusztus

A Darksiders II még csak Amerikában kapott végleges dátumot, de valószínűleg felénk is augusztus 14-e környékén fog befutni. A játék története párhuzamosan fut majd az első részével, megtudhatjuk mit csinál a négy lovasból Death, amíg War leveri a fél világot.

 

Szeptember

Borderlands 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Fejlesztő: Gearbox Software

Kiadó: 2K Games

Megjelenés: szeptember 21-e

Claptrap visszatér! A Borderlands első részét sokan szerették, és mint nemrég megtudtuk, még a DLC-i is sikeresek voltak. A Gearbox nagyon büszke a készülő folytatásra és nagy reményeket fűz hozzá, úgyhogy kíváncsian várjuk.

Dead or Alive 5 (PS3, Xbox 360)

Fejlesztő: Team Ninja

Kiadó: Tecmo Koe

Megjelenés: szeptember 28-a

Fürdőruhás lányok, verekedés, lányok, dinamikus hátterek, lányok, lányok és fürdőruha DLC-k. A villantásokkal teli széria új része ismét multiplatformos lett és természetesen szebb is, ami ebben a műfajban nem elhanyagolható tény. Szeptemberben megtudjuk, hogy mint verekedős játék is, jó-e a Dead or Alive 5.

FIFA 13 (kb. mindenre megjelenik ami bonyolultabb mint egy kenyérpirító)

Fejlesztő: EA Canada

Kiadó: EA

Megjelenés: szeptember 28-a

Természetesen idén sem maradunk FIFA nélkül. Még jobb fizika, értelmesebb AI, stb. stb., lassan már nincs hová menni ezen a konzolgeneráción.

F1 2012 (PC, PS3, Xbox 360)

Fejlesztő: Codemasters

Kiadó: Codemasters

Megjelenés: szeptember

A Codemasters F1 sorozatának új tagja még nem kapott pontos dátumot, de az utolsó bejelentések szerint valamikor szeptemberben találkozhatunk majd vele.

Természetesen a felsoroltakon kívül lesznek még kisebb megjelenések, és olyanok is, hogy egy nagy játék megjelenik más platformokra, de valahol meg kellett húznunk a határt, így a PSN, XBLA kínálat kimaradt. Amire még érdemes lehet odafigyelni, hogy jön a Risen 2 konzolokra, valamint a Prototype 2 és a Dark Souls PC-re.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward