Játékmegjelenések 2012. első negyedév

Lassan vége a játékok szempontjából unalmas januárnak és beindul a játékáradat. Csokorba szedtük mire lesz érdemes figyelni a következő két hónapban.

Játékmegjelenések 2012. első negyedév

Február

Lassan vége a játékok szempontjából unalmas januárnak és beindul a játékáradat. Csokorba szedtük mire lesz érdemes figyelni a következő két hónapban. Haladjunk is a megjelenések sorrendjében!

Final Fantasy XII-2 (PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: SQUARE ENIX

Kiadó: SQUARE ENIX

Megjelenés: 2012.02.03

A Final Fantasy XIII anno kapott hideget-meleget: sokan túl lineárisnak találták és a párbeszédekkel sem voltam megelégedve, de a mérleg másik oldalán ott volt például a nagyon jól eltalált harcrendszer, ami sokáig élvezetessé tette a játékot. A XIII-2 nagyrészt megtartja a koncepcióból, ami jó volt, és fejleszt az egyéb részeken.

Soul Calibur V (PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Project Soul

Kiadó: Namco Bandai Games

Megjelenés: 2012.02.03

A konzolok egyik legnépszerűbb verekedős játéka is újabb résszel örvendeztet meg minket idén. A harcrendszert némileg átdolgozták az előző részhez képest, kukáztak néhány dolgot és például behozták a már több játékban is látott „super gauge”-ot, amit feltöltve extra támadásokat indíthatunk. Már hagyomány, hogy vendégszereplők is a színre lépnek a Soul Calibur zászlaja alatt, idén Ezio harcol majd a többiek mellett.

NeverDead (PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Rebellion

Kiadó: Konami

Megjelenés: 2012.02.03

A Konami új third person akciójátéka elég szórakoztatónak tűnik. Főhősünk képtelen meghalni, így nem igazán zavarja, ha letépik például egy kezét. Na bumm, maximum azzal veri agyon a démonokat, aztán visszarakja a helyére.

The Darkness 2 (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Digital Extremes

Kiadó: 2K Games

Megjelenés: 2012.02.10

Az első Darknesst még a Strabreeze stúdió készítette öt éve, és egy máig emlékezetes FPS-t sikerült alkotniuk, aminek elég egyedi atmoszférája van. A második részben visszatér Jackie Estacado, a lehetőségek tárháza pedig csak bővült az első rész óta, immár egyszerre használhatjuk sötét erőnket és tűzfegyvereinket is.

Kingdoms of Amalur: Reckoning (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: 38 studios és Big Huge Games

Kiadó: Electronic Arts

Megjelenés: 2012.02.10

Bár sokan tartottak tőle, hogy a Kingdoms of Amalur csak egy egyszerű üsd-vágd játék lesz, már a demó is megmutatta, hogy az RPG oldalát sem hanyagolták el a játéknak. Már nem kell sokat aludni és elkezdhetünk Amalurban kalandozni.

Február folyt.

Twisted Metal (PlayStation 3)

Fejlesztő: Eat Sleep Play

Kiadó: Sony

Megjelenés: 2012.02.17

A Twisted Metal a PlayStation rendszerek egyik neves szériája, de még nem találkozhattunk egy részével sem a jelenlegi generáción. David Jaffe és Scott Campbell vezényletével azonban végre elkészült a PlayStation 3-as epizód is, amit már másfél éve mutogattak az E3-on.

Asura’s Wrath (PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: CyberConnect2

Kiadó: Capcom

Megjelenés: 2012.02.24

A CyberConnect2 eddig .hack és Naruto játékairól volt híres, most azonban egy kicsit elrugaszkodnak a szokásos licencelt világoktól. Az első Asura trailert még nehéz volt hová tenni, csak azt láttuk, hogy főhősünk üvölt mint a sakál, már hatvan dárda áll ki belőle, de ő megy előre és pusztít mindent amit ér. Azóta a történetről is kiderült egy s más, így egyre érdekesebbnek tűnik az Asura’s Wrath.

Binary Domain (PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Yakuza Studio

Kiadó: SEGA

Megjelenés: 2012.02.24

A Binary Domain kiváló csapat alapú akciót ígér, fejlett mesterséges intelligenciával az ellenfelek részéről is. A játék egyik legérdekesebb része a Consequence System (következmény rendszer) lesz, ami társaink véleményét alakítja majd. Minden amit teszünk a harcmezőn, az utasításaink (amiket szóban is kiadhatunk), ahogy harcolunk, kihatással van arra mit gondolnak rólunk a többiek. A játék rendezője Toshihiro Nagoshi (aki a Yakuza szériáért is felelt ezelőtt) azt mondta, hogy az a célja, hogy a dráma is az akció része legyen, ne pedig az utána lévő átvezetőké.

Captain Morgane and the Golden Turtle (PC, PlayStation 3)

Fejlesztő: Wizarbox

Kiadó: Reef Entertainment

Megjelenés: 2012.02.24

A Wizarbox már 2008-ban felkeltette a figyelmünket a So Blonde-dal, ami hamar az egyik kedvenc kalandjátékunk lett. Most ugyanezen a vonalon haladva készült el a Captain Morgane is, ami a mozgásérzékelős gépek képességeit is kihasználja (Move és Wiimote).

Syndicate (PC, PlayStation, Xbox 360)

Fejlesztő: Starbreeze Studios

Kiadó: Electronic Arts

Megjelenés: 2012.02.24

Bár sokan felhördültek mikor kiderült, hogy az új Syndicate FPS lesz, az eddigi hírek alapján abból még lehet egy élvezetes darab. Bár így kár a régi széria feltámasztásának hívni ez tény, de a Starbreeze már rakott le jó akciójátékokat az asztalra (Riddick pl.). Négy játékos kooperatív lehetőségek, támadások a virtuális világban, fejlődési lehetőségek, stb… meglátjuk mi sül ki belőle.

Március

SSX (PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: EA Canada

Kiadó: EA Sports

Megjelenés: 2012.03.02

Már régóta várjuk az új SSX-et, amit némi csúsztatgatás után végül márciusban fognak kiadni. A hangulatos trailerek, az óriási pályák, és az átdolgozott játékmenet adrenalinpumpáló játékot ígérnek. Reméljük úgy is lesz.

Ridge Racer: Unbounded (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Bugbear Entertainment

Kiadó: Namco Bandai Games

Megjelenés: 2012.03.02

A lassan 20 éves Ridge Racer széria idén fogja először tiszteletét tenni PC-n is, valószínűleg a Namconál már nagyon kíváncsiak, hogy mit tudnak elérni a főleg a Need For Speed által uralt platformon. Lehetőségünk lesz majd benne pályákat tervezni és megosztani másokkal.

I Am Alive (PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Darkworks (2010-ig) és Ubisoft Shanghai

Kiadó: Ubisoft

Megjelenés: 2012.03.07 (Xbox 360, a PSN megjelenés dátuma még nem ismert)

Bár „csak” XBLA és PSN cím, de annyit szerepelt a hírekben (főleg a csúszásaival, bár a trón még mindig a Duke Nukem Foreveré), hogy nem hagyhattuk ki a listából az I Am Alive-ot. A játékban felfedezhetjük Haventon fikcionális városát a nagy pusztulás után. A föld szennyezett és mérgező, az emberiség nagy része kihalt, nekünk pedig valahogy túl kell élnünk a világ kihívásait.

Mass Effect 3 (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: BioWare

Kiadó: Electronic Arts

Megjelenés: 2012.03.09

A Mass Effect trilógia befejezőrésze is a küszöbön van, milliók várják tűkön ülve. Xboxon az élőhangos irányítás (csapattagok, beszélgetések) lesz az újdonság, ami pedig mindenkit érint, az a multiplayer. Az új játékosokra is gondolt a BioWare, akik nem importálnak régi karaktert azoknak nem lesznek olyan beszélgetései, hivatkozásai, hogy ne értsék miről van szó.

Március folyt.

Street Fighter X Tekken (PC, PlayStation 3, Vita, Xbox 360)

Fejlesztő: Capcom

Kiadó: Capcom

Megjelenés: 2012.03.09

A két verekedős széria rajongóinak nagyon izgalmas lesz az idei év. Bár azt még nem tudjuk mikor jelenik meg a Tekken X Street Fighter, a fordított változat már itt van a nyakunkon. Ha valaki lemaradt volna róluk, a lényeg röviden az, hogy a Capcom is csinál egy saját változatot és a Namco is. A Capcomé természetesen Street Fighteresebb lesz, a Tekken karaktereit is felsorakoztatva, míg a Namcoé Tekkenesebb lesz, az SF karaktereit vendégszerepeltetve. Kíváncsian várjuk őket!

Silent Hill: Downpour (PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Vatra Games

Kiadó: Konami Digital Entertainment

Megjelenés: 2012.03.14

A Downpournak eredetileg októberben kellett volna megjelennie, majd elcsúsztatták idén márciusra, ha nem jön közbe semmi, akkor talán meg is jelenik. Régóta nem kaptunk már nagykonzolos Silent Hill címet, így épp ideje lenne már újra Silent Hillben borzongani.

FIFA Street (PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: EA Canada

Kiadó: EA Sports

Megjelenés: 2012.03.16

Az új FIFA Street újraindítja a négy éve nem látott szériát, és elég nagy reményeket fűznek hozzá az EA-nál. A realisztikus kinézetre és a gyors, élvezetes játékmenetre helyezték a hangsúlyt a fejlesztők, így jó esélyük lehet a sikerre. Természetesen a játék kompatibilis lesz az EA Sports Football Club szolgáltatással is.

Ninja Gaiden 3 (PlayStation 3, Xbox 360)

Fejlesztő: Team Ninja

Kiadó: Tecmo Koei

Megjelenés: 2012.03.23

A Ninja Gaiden 3 lesz az újgenerációs Ninja Gaidenek közül az első, ami egyszerre jelenik meg a két nagy konzolra, nem lesznek különböző változatok. Sokat írtunk már a játékról, ami miatt a legtöbben aggódnak az az, hogy nagyobb közönség számára is elérhetővé akarják tenni az NG szériát a fejlesztők, ez pedig könnyítést jelent. Reméljük nem túlságosan, mert akkor biztos sok rajongót veszítenek a régi keménymagból.

A teljesség igénye nélkül körülbelül erre számíthatunk a következő két hónapban, számtalan XBLA és PSN cím mellett (Alan Wake, Shank 2, stb.). Nem fogunk unatkozni az biztos!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward