Januári Steam hírözön

12 új pénznemet támogat a Steam, szeptemberben jön az Alienware-féle Steam Machine, a steam kontroller pedig átalakul.

Januári Steam hírözön

Zajlik az élet mostanában a Valve-nál, jönnek a Steam Machine-ok, az Alienware-é, amelynek specifikációit még mindig nem tették közzé szeptemberben érkezik. Erről a gépről csak annyit lehet tudni, hogy Intel Haswell architektúrás proci és Nvidia VGA lesz benne. Tegnap már beszámoltunk róla, hogy a Steam felhasználók száma átlépte a 75 milliót, és a Steam Greenlight át fog alakulni, ma pedig újabb hírekkel szolgálhatunk.

Az első, hogy 12 új pénznem támogatását fogja bevezetni idén a Steam. A forint még mindig nincs köztük, de ott lesz az Új-zélandi, Ausztrál, Kanadai és a Szingapúri dollár, az Indonéz rúpia, a Japán jen, a Maláj ringgit, a Mexikói és a Fülöp-szigeteki pezó, a Dél-koreai won, a Thai baht, és az Ukrán hrivnya.

Az új helyi pénznemek támogatása azt jelenti, hogy az ottani felhasználók nem lesznek kitéve a különböző átváltási rátákból adódó esetleges kellemetlenségeknek, és jobban támogatják őket a helyi fizetési módok, de azzal is jár, hogy a kiadók sokkal gyakrabban fogják módosítani a regionális árakat.

A végére hagytuk a Steam kontrollert, amelyet a Valve át fog alakítani: a középső részéről lekerül a kisméretű érintőfelület, helyette egy D-padot kapunk négy iránygombbal. Az újratervezést tegnap jelentették be a Valve a fejlesztőinek tartott Steam Dev Days konferencián, Seattle-ben. A dizájnt valószínűleg azért változtatják meg, hogy a kontroller visszafelé kompatibilis legyen a régebbi játékokkal.

Sajnos kép még nincs róla, hogyan fog kinézni az új kontroller, mert még a 300 Steam Machine teszfelhasználó visszajelzései alapján változtathatnak rajta. Az viszont már lehet tudni, hogy a kontroller AA elemekkel fog működni. A Valve-ot még mindig foglalkoztatja egy olyan rendszer is, amely a felhasználók biometrikus adatait figyeli a test más részein, mivel a kéz erre nem a legalkalmasabb.

A Steam kontroller a boltokban is kapható lesz, de közvetlenül a Valve-tól is megvásárolhatjuk majd, a megjelenés dátuma még nem ismert (de ha az Alienwave gépe ősszel jön, akkor a kontrollerek is valószínűleg ezidőtájt várhatóak).

A régi "bagoly" dizájn

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward