Jack White leszólja a zenélős játékokat

A White Stripes frontembere nem olyan rég írt alá egy megállapodást, amelynek értelmében a számaik feltűnhetnek majd a következő Guitar Hero játékban. Az NME jelentése szerint Jack azt nyilatkozta, hogy "Szomorú mikor az arcodba kapsz egy címkét (GH) amely azt tudatja veled, hogy ez az, amin keresztül a gyerekek megismerkednek a zenével."

Jack White leszólja a zenélős játékokat

A White Stripes frontembere nem olyan rég írt alá egy megállapodást, amelynek értelmében a számaik feltűnhetnek majd a következő Guitar Hero játékban. Az NME jelentése szerint Jack azt nyilatkozta, hogy "Szomorú, mikor az arcodba kapsz egy címkét (GH) amely azt tudatja veled, hogy ez az, amin keresztül a gyerekek megismerkednek a zenével."

White nem azt próbálja megmondani, hogy "milyen formában kell az embereknek megszerezni a zenéjüket", "hanem, hogy elkeserítő, hogy egy videojátékban kell szerepelni, hogy eljuss a fiatalokhoz." Azért Jack barátunk valahogy legyűrte a könnyeit és aláírta a szerződést, hogy ő és ex-felesége, azaz a White Stripes duó szerepeljen a Guitar Hero 5-ben.

Egyébként nem ő az egyetlen zenész, aki kinyilvánította negatív véleményét ezekről a szórakoztató szoftverekről. A Led Zeppelines Jimmy Page elmondása szerint ezek a videojátékok a világon semmit nem tanítanak a gyerekeknek: "Csak gondoljanak a dob részre amit John Bonham játszott a Led Zeppelin első albumának első számában, a Good Times Bad Times-ban. Hány olyan dobos él a földön, aki le tudja játszani azt a részt, ráadásul Karácsony reggelén?"

Teljesen igazuk van, de nem is azért veszik az emberek ezeket a játékokat, hogy zenészt faragjanak belőlük, hanem, hogy szórakozzanak. Megtanulni gitározni vagy bármely más hangszeren játszani felemelő és nagyon jó érzés, viszont rengeteg munkát, erőfeszítést és elhivatottságot kíván. A sok millió Guitar Hero és Rock Band játékos nem biztos, hogy erre készen áll vagy akarja...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward