Itt az új firmware a 320-as sorozatú SSD meghajtókhoz!

Az Intel a vártnál sokkal-sokkal hamarabb elérhetővé tette a 320-as sorozatú SSD meghajtókhoz készített legfrissebb firmware-t, amely azért bír nagy jelentőséggel, mert a gyártó állítása szerint ez a frissítés kiküszöböli a korábban már oly sokszor említett 8 MB-os bug-ot, amit a gyártó "BAD-CTX 0000013x error" néven emleget, és ami hirtelen áramkimaradás, illetve a rendszer szabálytalan kikapcsolása után jelentkezhet.

Itt az új firmware a 320-as sorozatú SSD meghajtókhoz!

Az Intel a vártnál sokkal-sokkal hamarabb elérhetővé tette a 320-as sorozatú SSD meghajtókhoz készített legfrissebb firmware-t, amely azért bír nagy jelentőséggel, mert a gyártó állítása szerint ez a frissítés kiküszöböli a korábban már oly sokszor említett 8 MB-os bug-ot, amit  a gyártó "BAD-CTX 0000013x error" néven emleget, és ami hirtelen áramkimaradás, illetve a rendszer szabálytalan kikapcsolása után jelentkezhet.

A 4PC10362-es firmware-t a gyártó állítása szerint a lehető leghamarabb érdemes letölteni, és amint tudjuk, segítségével azonnal frissítsük 320-as sorozatú Intel SSD-nk szoftverét. Azoknál, akiknél már jelentkezett a hiba és most 8 MB-nyi adattároló kapacitással jelenik meg a BIOS-ban 320-as sorozatú SSD-jük, a firmware frissítés előtt az SSD ToolBox segítségével  egy biztonságos törlést kell eszközölniük (secure erase), majd csak utána lehet frissíteni az adott SSD meghajtó firmware-ét. Ezzel a művelettel, azaz a biztonságos törléssel sajnos az SSD-n található minden adat elvész, más megoldásról pedig nem érkeztek hírek magától az Intel-től sem.

A friss firmware ISO formátumban, a hozzá tartozó leírással már elérhető az Intel letöltő központjában, amit itt találnak az érdeklődők. Persze ha biztosra akarunk menni, akkor érdemes a frissítéssel várni 1-2 napot, addigra ugyanis kiderül, hogy elég alapos volt-e az Intel tesztje és az új firmware nem hoz-e új problémákat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward