Shop menü

ITT AZ IOS 16.6 ELSŐ BÉTÁJA, ÉS ÉRDEKES PLETYKÁKAT HALLANI AZ IOS 17-RŐL

Az iOS 17 egy olyan funkciót kaphat, amivel a mobilok az okosotthonokban még hatékonyabban lesznek kihasználható.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Itt az iOS 16.6 első bétája, és érdekes pletykákat hallani az iOS 17-ről

Szünet nélkül dolgozik az Apple az iOS operációs rendszeren. Még távol van az, hogy az iOS 17 elkészüljön, de az érkezését hamarosan bejelenti a cég, a WWDC keretei között fog ez befutni, és friss pletykák szólnak arról, hogy milyen újítással szolgálhat majd ez. Miközben még az iOS 16-on is munkálkodik vállalat, hiszen már befutott a 16.6 első bétája.

Múlt héten debütált az iOS 16.5, és ahogy abban a hírben előre vetítettük, hogy várhatóan jön még 16.6-os kiadás, fel is bukkant ez a horizonton. Kiadási jegyzéket az Apple nem mellékelt az iOS 16.6 béta 1-hez, és az első tesztkörök lefutása során sem igazán derült ki, hogy milyen változást eszközölt itt a fejlesztőcsapat.

Galéria megnyitása

Egy dolgot szúrtak ki, hogy a beállítások menüjében megjelent a Contact Key Verification, ez minden bizonnyal az iMessage Contact Key Verification funkcióhoz kapcsolódik majd, de egyelőre látszólag nem üzemel a funkció. Ezt még decemberben jelentette be az Apple, és egy új adatvédelmi funkcióról van szó, ami a különleges fenyegetések, lehallgatások ellen irányul. Itt képes lesz az üzenetváltások során érzékelni a rendszer, ha egy hitelesítetlen eszköz csatlakozik az csevegéshez, és ez fenyegetést jelent.

Az iOS 16.6-os egyelőre nem érdemes telepíteni, csak akkor, ha valaki ténylegesen alkalmazásokat vagy más dolgokat szeretne rajta tesztelni. Elsődleges eszközre pedig semmi esetre sem ajánlott feltenni, a bétákkal mindig érdemes óvatosan bánni, okozhatnak olyan hibákat, amik adatvesztést okozhatnak.

Az iOS 17 kapcsán megint Mark Gurman szellőztetett meg friss információkat, aki meglehetősen sűrűn beszél az Apple várható fejlesztéseiről a Bloomberg hasábjain. Állítólag a vállalat arra készül, hogy egy új felületet vezessen be, ami a lezárt képernyőnél lesz előhívható, és okoskijelzőként lehet majd ezáltal használni az eszközt. Ehhez elforgatott helyzetbe kell majd állítani a gépet, és ilyenkor hasznos információk jelenhetnek meg a képernyőn például a kapcsolódó okosotthon berendezésekről. Látszódnak majd az új értesítések is ilyen módban, és a naptárbejegyzéseket is mutatja majd a készülék.

Galéria megnyitása

Elképzelhető, hogy az Apple bevezet majd egy új állványt, ami tartani fogja az okostelefont, és amin biztonságosan el lehet majd fektetni a készüléket. Akár a MagSafe technológiát használva is jöhet ilyen, és egyébként már vannak is a piacon olyan megoldások, amik erre a célra megfelelőek lehetnek. Az új felület állítólag direkt úgy lesz kialakítva, hogy nagy kontraszttal szolgáljon, jól olvasható legyen.

Az iPad esetében is elérhető lehet majd egy hasonló felület, szóval elképzelhető, hogy a táblagépet is be lehet majd állítani otthoni okoskijelzőnek, ott talán még jobban adja magát egy ilyen opció. A pletykák szerint a cég egyébként egy új olcsó tableten is dolgozik egyébként, ami direkt arra lesz felkészítve, hogy otthon lehessen használni, és mágnesesen lehessen rögzíteni akár falra is, de szimpla állványra is feltehető lesz. Az is lehet, hogy ez valami olyasmi lesz majd, ami a Pixel Tabletnek állíthat ellenfelet.

Az iOS 17-ről a WWDC keretében végre sok dolgot megtudhatunk már hivatalosan is, és talán szóba kerül majd az iOS 16.6, de azt figyelembe véve, hogy csak most jött az első bétája, szinte biztosan nem fog elkészülni június elejére.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére