Shop menü

PRIDE HÁTTÉRREL ÉS JAVÍTÁSOKKAL JELENT MEG AZ IOS 16.5

Az iOS 16.5 fejlesztéseinek egy részéből mi ezúttal kimaradunk, szóval a hazai közönségnek az LGBTQ+ erősítésen túl nem sok jutott.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Pride háttérrel és javításokkal jelent meg az iOS 16.5

Az Apple máris előrukkolt az iOS 16 újabb nagy frissítésével, a 16.5-ös kiadással, és ez alapján nem kizárt, hogy lesz itt még 16.6-os verzió is, hiszen az iOS 17 előre láthatólag csak valamikor szeptemberben fog debütálni. A mostani hírünk alanya főleg sporttal kapcsolatos újításokat vonultat fel, de ezekből jelen állás szerint mi kimaradunk.

Az új rendszer kiadási jegyzéke a magyar felhasználóknak csak egy újítást jelez. Egy új háttérről beszélhetünk itt, amivel az Apple az LMBTQ+-közösség és -kultúra előtt igyekszik tisztelegni. A vállalatnak nagyon fontos ez a téma, és már hosszú évek óta folyamatosan érkeznek a szoftveres fronton is LMBTQ+ vonatkozású háttérképek. Most ezeknek a kínálata bővült tovább.

Egy új Pride ünneplés fantázianevű háttérképet lehet majd itt igénybe venni a lezárt képernyőnél.

Galéria megnyitása

Ahol az Apple Hírek szolgáltatás elérhető, ott megjelent az alkalmazásban az új Sport fül, ahonnan a továbbiakban nagyon könnyen és gyorsan tudnak az emberek tájékozódni az utóbbi idő sporteseményeit illetően. Eredmények, valós időben közvetített állások, jelentős események, itt minden gyorsan kézre fog állni. Be lehet majd konfigurálni, hogy milyen sportok, azon belül is mely csapatok az embernek a legérdekesebbek, és azokkal kapcsolatos infók fognak prioritást élvezni.

Ugyancsak a Híreken belül meg lehet majd nyitni az egyes események részletes nézetét, ahol az adott meccsel kapcsolatos információkat tudják az érdeklődők áttekinteni rendezetten. Itt egészen érdekes plusz ismeretekre tehetnek szert az emberek, ami akár segítségükre is lehet, ha például sportfogadásokban gondolkodnak.

Galéria megnyitása

Az Apple egyébként az ilyen frissítésekbe nem sok újdonságot szokott összeszedni, ezúttal is az a helyzet, hogy a kiadási jegyzéket inkább a javítások dominálják. Az iOS 16.6 kiküszöböli például azt a hibát, ami miatt a Spotlight esetenként nem válaszolt. A jövőben ez a funkció már stabilabban fog üzemelni. Továbbá zavaró hiba volt, hogy a Podcast alkalmazás valamiért nem töltötte be a tartalmakat a CarPlay használata során, így néha nem tudtak beszélgetős műsorokat hallgatni az emberek utazás közben a jármű fedélzeti rendszerén keresztül.

A frissítéssel javításra került a Képernyőidő egy hibája is. Talán tapasztalták a felhasználók, hogy néha visszaállt alaphelyzetbe a beállítás, és újra kellett kezdeni a konfigurálást. A jelek szerint az Apple megtalálta a probléma okát, és megoldotta ezt, továbbá még ugyancsak a Képernyőidő esetében egy szinkronizálási gondot is felszámolt a vállalat, ami miatt alkalomadtán a felhasználó eszközei megfeledkeztek a beállítások átvételéről.

A biztonsági javításokból sincs hiány, majdnem 40 sebezhetőséget számoltak fel az Apple szakemberei. Sok olyan sérülékenységre bukkantak, amik a WebKithez kapcsolódnak, de kernelhiba is akadt néhány. Ezeken a javításokon most nem megyünk végig, de voltaok olyanok is, amiket biztosan kihasználtak illetéktelenek, és nagyon változatos biztonsági réseket sikerült az illetékeseknek befoltozni.

Az iOS 16.5 telepítése tehát mindenképpen érdemes, és nem az LMBTQ+ háttér miatt, hanem mert stabilabb és biztonságosabb lesz ezt követően az adott készülék. Minden iOS 16-ot támogató eszközre telepíthető az új kiadás.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére