Itt az első kubai indie videójáték, a Savior

A fejlesztők közösségi finanszírozással gyűjtenek pénzt a 2D platformjátékhoz.

Itt az első kubai indie videójáték, a Savior

A nyugati országokban (de akár nálunk is) a gyors internetelérés szinte már alapszolgáltatásnak számít. Kubában ellenben csak mostanában lett elérhető a hálózat a többség számára, nyilvános wifi-hotspotokon keresztül. A kubai játékfejlesztői szcéna ennek megfelelően gyakorlatilag nem létezett – eddig. Az Empty Head Games arra vállalkozott, hogy változtasson a helyzeten, mégpedig debütáló projektjével, a Saviorral.

Az Indiegogon gyűjtenek rá, a cél tízezer dollár, ebből a hír írásának pillanatában már cirka 6800 megvolt és még egy hónapnyi idő áll a rendelkezésükre. A Savior egy aranyos, 2D-s platformjáték lesz, melynek univerzumában a Nagyisten uralkodik, aki viszont hirtelen elnémul. Emiatt a világ elkezd összeomlani, a valóság szétesik és a deitás követői azon kezdenek el gondolkodni, vajon nem csupán egy sikertelen videójáték szereplői-e. Mi a Kisistent alakítjuk, aki talán képes arra, hogy visszaállítson mindent a maga normális helyzetébe.

A kampányvideó végén az Empty Head alapítói, Josuhe Pagliery és Johann Hernandez kitérnek arra is, hogy a stúdiónak milyen nehézségekkel kell szembenéznük egy játék Kubában történő fejlesztése közben. Ahogy elmondták, nagy kihívás az egész, hiszen sokszor korlátozott erőforrások állnak csak rendelkezésükre, elavult eszközeik vannak és olykor nehezen érik el a globális játékosközösséget. Még egy olyan egyszerű dologhoz, mint az internetre való kapcsolódáshoz is az kell, hogy elutazzanak egy wifi-hotspothoz, melyek csak néhány parkban érhetők el, elszórtan a városban.

A Savior megjelenését 2018-ra tervezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward