Shop menü

ITT A NOTHING PHONE (2A), ÉS MEGLEPŐEN OLCSÓ LETT

Visszafogott Glyph dizájn jellemzi a mobilt, de a vételár tükrében ezt valószínűleg a legtöbb vásárló elnézi majd neki. A Phone (2a) lehet a márka eddig legnagyobb dobása.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Itt a Nothing Phone (2a), és meglepően olcsó lett

A Nothing nagyon lassan építkezik, de egyre szélesebb termékpalettát vonultat fel, és most megérkezett a márka eddig legfontosabb terméke, miközben éppen nálunk járt teszten a zászlóshajója. Nem a fejlesztések miatt izgalmas a Phone (2a), hanem azért, mert jó eséllyel lényegesen többet adhat majd el ebből a vállalat, mint a korábbi okostelefonjaiból.

A Nothing Phone (2a) minden szempontból igyekszik felülmúlni, vagy legalább hozni a Phone (1)-et, miközben lényegesen olcsóbb annál.

Az újdonság már egy 6,78 hüvelykes AMOLED képernyőt használ, ami 2412 x 1084 képpontos felbontással szolgál. 120 Hz-es üzemet támogat, de le tud menni 30 Hz-ig is, hogy spórolósabban üzemeljen. A panel csúcsfénye elérheti az 1300 nitet is intenzív napfény vagy egyéb erős környezeti fény hatására.

Galéria megnyitása

A Nothing az Android 14 operációs rendszerrel indítja el a Phone (2a) okostelefont, és a Nothing OS 2.5 grafikus felhasználói felület „feszül” a képernyőjén egy sor hasznos funkcióval. Olyan extrák is vannak itt, amik a Glyph interfész jobb kihasználását szolgálják, lehet majd állítani a LED-ek működését. Ennél viszont lényegesebb, hogy a cég elmondta, jobb lesz a szoftvertámogatás mint korábban: 3 évig tartó főverziós frissítéseket és 4 éves biztonsági támogatást vállal a startup.

Galéria megnyitása

Egy 32 megapixeles előlapi kamerával futott be a Phone (2a). Egy 1/2,74 colos szenzort használ F/2.2-es optikával karöltve, és ez az egység egyenesen a márka csúcsmobiljából, a Phone (2)-ből érkezett. Viszont csak Full HD videózás támogatott ebben az esetben.

Galéria megnyitása

A hátlapon két kamera van, és ezek beköltöztek középre. Hasonló dizájnt régebben láttunk, de csak a kialakítás a múltidéző, a lehetőségek teljesen a modern kor elvárásának megfelelőek. Az elsődleges kamera 1/1,56 colos szenzort használ, 50 megapixeles, F/1.88 a rekesznyílása, és kapott optikai stabilizálást is, hogy a felvételei jobb minőségűek legyenek. A társkamera is 50 MPixeles a várakozásoknak megfelelően, és 1/2,76 hüvelykes szenzorról van itt szó egy ultraszéles látószögű optikával karöltve.

Galéria megnyitása

Képes a Phone (2a) 4K Ultra HD videókat készíteni, és lassított felvételeket is lehet vele rögzíteni, 120 FPS-t tud elérni Full HD minőség kiválasztása után. A kameránál viszont apró kompromisszum, hogy a makró mód elveszett, a széleslátó kamera már fixált fókuszú, nem támogatja az automatikus fókuszálást, amit a Phone (1) még tudott.

Hírünk főhőse a MediaTek Dimensity 7200 Pro rendszerchipet kapta meg, amit állítólag a Nothing és az MTK kollaborációban alakított ki. A lényeg az, hogy már egy 4 nm-es lapkáról beszélhetünk, ami majdnem hozza egy korábbi csúcsmobil teljesítményét, és legyűri az első mobilban jelenlevő Snapdragon 778G+ lapkát. 128 vagy 256 GB tárhellyel lehet majd megvásárolni a Phone (2a)-t, a rendszermemória pedig 8 vagy 12 GB-os méretet ölthet kiviteltől függően.

Galéria megnyitása

5G-s az okostelefon és a Sub-6 tartományban tud üzemelni, a mobil hálózati modemje pedig a VoLTE támogatásról is gondoskodik. Van a Phone (2a) kelléktárában Wi-Fi 6 támogatás, valamint Bluetooth 5.3 modul is. Az A-GPS vevő a Galileo rendszert is képes kihasználni szükség esetén, és biztosított az NFC támogatás is, méghozzá egy olyan antennával, ami 360 fokos, szóval nem kell majd arra ügyelni, hogy pont jó helyen tartsa az ember a terminálhoz a mobilját. Természetesen Dual-SIM-es is az eszköz, DSDS módban tud két kártyát kezelni.

Galéria megnyitása

Fekete, ezüst és fehér színben is meg lehet majd vásárolni a terméket, az ezüst és a teljesen fehér között tényleg csak egy minimális lesz az eltérés ebben az esetben. Az áttetsző hátlap alatt minden eddiginél szolidabb a mintázat, és a Glyph felület is visszafogott itt, de azért 26 külön vezérelhető LED-ből áll, és sok funkciónál ki lehet majd ezt használni. IP54 minősítést is kapott a Phone (2a), ez annyit tesz, hogy az esőt még el tudja viselni, de vízbe nem szabad meríteni.

Galéria megnyitása

A szerkezet sztereó hangszóróval kerül bevetésre, és a korábbinál erősebb hangzást fog nyújtani. 3,5 mm-es Jack nincs, csak egy USB-C csatlakozó található a kereten, ami egyébként a felmenőihez hasonlóan síkra lett tervezve enyhén lekerekített élekkel. A Phone (2a) ujjlenyomat-olvasója a kijelző alatt található és optikai biometrikus szenzor bukkant itt fel.

Galéria megnyitása

A mobil kapcsán a Nothing azt ígéri, hogy az akkumulátora 1000 töltési ciklust követően is jól bírja majd, akár még a 90%-os szintet is hozni fogja. Az Apple arról beszélt a közelmúltban, hogy az iPhone-ok akkumulátoránál 80%-os kapacitást garantál 1000 ciklus után, minden bizonnyal erre reagált a Nothing ezzel a bejelentésével. Egyébként a telep 5000 milliamperórás kapacitású és 45 W-tal lehet tölteni, így papíron éppen egy órán belül letudható a 100%-os feltöltése lemerült helyzetből. (Vezeték nélküli töltés nincs, pedig a Phone (1) még ezt is tudta.)

Galéria megnyitása

A Nothing korábban annyit vetített előre, hogy a Phone (2a) olcsóbb lesz 400 eurónál. Sokan arra számítottak, hogy ez 399 eurót jelent majd, de voltak 350 eurós tippek is, de végül ezeknél kedvezőbb árral számolhatunk. A Phone (2a) 330 eurós árról indít a 8/128 GB-os kivitelben, és még a 12/256 GB-os változata is csak 380 euróba fog kerülni.

A magyar vásárlók is megrendelhetik a készüléket egyenesen a Nothingtól, 138 és 158 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron kapjuk mi a mobiltelefont, ami azt jelenti, hogy némi árfolyamkockázatot a Nothing is felszámol azért – nem alaptalanul. Az előrendeléseket már most leadhatják az érdeklődők a támogatott területeken, a szállítás pedig a tervek szerint március 12-én indul.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére