Ismét megreformálnák az MMO műfajt!

Ismét megreformálnák az MMO műfajt!

Gordon Walton, az Ultima Online, a Star Wars: Galaxies és a Star Wars: the Old Republic producere, és J. Todd Coleman, a Shadowbane, a Wizard101 és a Pirate101 kreatív rendezője új csapatot alapított. Az ArtCraft Entertainment független stúdió MMO-kat fog készíteni, és az ígéretek szerint új irányokba viszi majd a műfajt (mint már évek óta mindenki).

A két neves fejlesztő az elmúlt tíz évben a texasi Austinban tevékenykedett, ahol megismerték a helyi stúdiók művészeit, dizájnereit és programozóit, és ismeretségeikre alapozva igazi nagy nevekből álló csapatot tudtak toborozni maguknak. Coleman szerint az MMO ipar az utóbbi időben stagnál, így elérkezettnek látja az időt a változásokra.

Az új MMO-jukról még nem árultak el sokat, egyelőre egy beharangozó weboldaluk van, amelyen pár címer fölött a fejlesztők megfogalmazták mit éreznek a játékipar, különösen az MMO ipar jelenlegi helyzetével kapcsolatban:

[italic]"Hol rontottuk el?

Volt idő, amikor a játékipar még mert kockáztatni. Nem kellett, hogy mindenkinek bejöjjenek a játékaink és nem a tömeges eladások alapján ítéltek meg minket.

A themepark játékokban nem lehet veszíteni. A sandbox játékokban nem lehet nyerni. Ha nem nyerhetsz és nem veszíthetsz, mi értelme van a játéknak?

Nem akarok patkányokat ölni, megtölteni egy újabb xp-bart, vagy összegyűjteni egy újabb értéktelen plecsnit.

Olyan JÁTÉKOT akarok játszani JÁTÉKOSOK ellen, ahol a tetteim, a döntéseim és a TUDÁSOM dönti el, hogy nyerek, vagy veszítek.

Szövetségesek. Ellenségek. Szövetségek. Árulás. Kockázat. Hódítás. Több EZER játékossal versengeni a TRÓNÉRT!

Még ha veszítek is, a nyert tapasztalatnak lesz értéke. Nem akarok újabb értéktelen trófeát. ZÚZNI AKAROK."[/italic]

Érdekesen hangzik. Ha az oldal tetején látható visszaszámlálás lepörgött, remélhetőleg többet is megtudhatunk a készülő új darabról.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward