Ismét a videojátékok lettek a bűnbakok

Egy nagyobb norvég kereskedő nem kevesebb, mint 51 videojátékot készül eltávolítani a kínálatából a múlt heti tömegmészárlást követően.

Ismét a videojátékok lettek a bűnbakok

Egy nagyobb norvég kereskedő nem kevesebb, mint 51 videojátékot készül eltávolítani a kínálatából a múlt heti tömegmészárlást követően. A VG247 jelentése szerint a Coop Norway döntésének áldozatául esett többek között a Call of Duty: Modern Warfare 2 és a World of Warcraft. Mindkettővel gyakran játszott a gyilkos Anders Behring Breivik.

A lépést természetesen nem más, mint az áldozatok hozzátartozóinak mély fájdalma ihlette, ezt egy kinti napilapnak tett nyilatkozatban is világosan kifejtették. "Más, nálunk nagyobb szakértelemmel rendelkező emberek rámutattak az ilyen fajta játékok negatív hatásaira. A jelen helyzetben a mi oldalunkról az a leghelyénvalóbb, ha nem forgalmazzuk tovább őket. Nem lepődnék meg, ha mások is követnénk a példánkat."

"Komolyan meg kell gondolnunk ha ismét forgalomba kívánjuk hozni ezeket a termékeket. Ennek gazdaságra gyakorolt hatása most nem fontos."

Breivik több mint 70 embert gyilkolt meg egy bombatámadással és az azt követő lövöldözéssel, de ennél még sokkal többeket sebesített meg. Az 1500 oldalas kiáltványában a Modern Warfare 2-t úgy nevezte meg, mint "tréning szimulációt".

A Blizzard és az Activision egyelőre nem kommentálta a történteket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward