Irányítás nyelvvel és tomporral

Nem, nem olvastátok félre... nyelvvel és s*ggel. Mielőtt legyintenétek, gondoljunk bele, mire is lehetnek jók ezek a kütyük!

Irányítás nyelvvel és tomporral

A Valveról tudjuk, hogy mindig is támogatták azokat az egyéneket és fejlesztőket, akik a dobozon kívül is képesek gondolkodni. A cég egyik mérnöke, Ben Drasnow feltalált két nagyon furcsa eszközt, amiket főként VR térben és olyan helyzetekben gondolt felhasználni, amikor a többi végtagunkat valami másra akarjuk használni.

A nyelv kontroller lényegében egy optikai egér megbütykölt változata, amit hozzáerősített egy fogszabályozóhoz. A kütyü sajnos nem elég precíz, hogy Windows-hoz hasonló felhasználói interfészekkel használjuk, inkább suhintásokat lehet vele végezni és tárcsás menüket használni.

Az üleppel irányítható kontroller lényegében egy fürdőszobai mérlegből született meg. Ezzel előre-hátra-jobbra-balra mozgathatunk például egy virtuális karaktert, a súlypontunk ülés közbeni áthelyezésével. Természetesen ez sem olyan gyors, mintha billentyűkkel vagy egérrel végeznénk el ugyanezeket a műveleteket, illetve vannak hiányosságai is, hiszen már egy 180 fokos fordulat is lehetetlen vele. Ettől eltekintve egészen jól működik az eszköz, már csak valami értelmes felhasználási módot kell neki találni.

Az ilyen kísérletek egyébként szerintünk nagyon fontosak, hiszen ki tudja, talán egy ilyen elsőre marhaságnak tűnő dologból születik meg valami igazán nagyszerű. Továbbá egy ilyen irányító eszköz a világot jelentheti egy lebénult vagy valamilyen testi hiányossággal küszködő embernek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward