Interaktív streamszolgáltatást vett a Microsoft

Az egyelőre nem tisztázott, mik az óriáscég tervei a Beammel.

Interaktív streamszolgáltatást vett a Microsoft

A Microsoft bejelentése szerint megvették az önmagát interaktív streamszolgáltatónak meghatározó Beamet. A cég segítségével élő közvetítéseket nézhetünk és közben csatlakozhatunk is az épp futó játékhoz.

A Microsoft által adott példa szerint mondjuk figyelemmel kísérhetünk egy Minecraft-streamet, miközben különböző kihívásokat és más célokat adunk a streamernek, vagy a Sea of Thieves című közelgő többjátékos kalózdában a Beamen keresztül több csapat szempontjából is követhetjük az eseményeket.

Közleményében a Microsoft kiemelte, hogy a Beam rengeteget fejlesztett a passzív, nézésre és szöveges beszélgetésre szorítkozó műfajon azzal, hogy a nézők valós idejű közreműködésük segítségével saját maguk befolyásolhatják a stream alakulását.

A Beam idén január 5-én indult egy több milliónyi streamelt órát tartalmazó bétaszakaszt követően. A PC-n és mobil platformokon elérhető szolgáltatásnak a cég társalapítója és vezérigazgatója, Matt Salsamendi szerint több, mint százezer felhasználója van. Salsamendi azt reméli, hogy a Microsofthoz csatlakozva gyorsabban tudnak fejlődni, mint eddig, ennek érdekében – ahogy elmondta – növelik a munkatársak számát, fejlesztik az infrastruktúrát és külön figyelmet fordítanak az ügyfélkapcsolatokra.

A vezérigazgató nem felejtette el megemlíteni, hogy meglévő felhasználóknak semmi sem fog változni, de a jövőben érdekes újdonságokra és interaktív lehetőségekre számíthatnak, valamint azt sem, hogy továbbra is ő vezeti majd a céget.

A Microsoft a későbbiekben több információt is közöl majd a Beammel és az interaktív streameléssel kapcsolatos terveiről.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward