Intel X58 + Hydra SoC = ASUS Immensity

A LucidLogix hydra névre keresztelt SoC chipje, amely nagyfokú szabadságot ad a multi-GPU rendszerek építőinek azáltal, hogy lehetővé teszi bármilyen Nvidia, illetve ATI videokártya egy rendszerben történő egyidejű alkalmazását. A technológia iránt érdeklődők itt találják meg a rendszer működésének megértéséhez szükséges háttér információt. Most pedig foglalkozzunk az újdonsággal, amely ASUS Immensity néven kerül hamarosan az üzletek polcaira.

Intel X58 + Hydra SoC = ASUS Immensity

A LucidLogix hydra névre keresztelt SoC chipje, amely nagyfokú szabadságot ad a multi-GPU rendszerek építőinek azáltal, hogy lehetővé teszi bármilyen Nvidia, illetve ATI videokártya egy rendszerben történő egyidejű alkalmazását. A technológia iránt érdeklődők itt találják meg a rendszer működésének megértéséhez szükséges háttér információt. Most pedig foglalkozzunk az újdonsággal, amely ASUS Immensity néven kerül hamarosan az üzletek polcaira. Nemrégiben már bemutattunk egy AMD 890FX lapkakészlettel ellátott alaplapot (ASUS Crosshair IV Extreme), amely ugyancsak Hydra SoC chippel és tekintélyes mennyiségű PCI Express x16-os slottal büszkélkedik.

A felsőkategóriás alaplap az Intel X58-as északi- és ICH10R déli hídjából álló platform köré épül. Az ATX formátumú jövevény LGA-1366-os, vagyis az Intel Core i7-900-as sorozatú négymagos és a Core i7-980X Extreme Edition névre keresztelt hatmagos processzorait fogadja. DDR3-as memória foglalatból szokás szerint hat darabot találunk, de van itt egy kis ínyencség is, mégpedig a két darab PCI Express x16-os slot, amelyek CrossfireX, SLI vagy vegyes (ATI+NVIDIA) rendszerek építését teszik lehetővé. A tuningolt processzor stabil tápellátásáról két darab nyolctűs tápcsatlakozó gondoskodik.

A RoG (Republic of Gamers – Játékosok Szövetsége) családban helyet foglaló újdonság nyolc darab SATA porttal érkezik, amelyek közül kettő a SATA 6 Gbps-os, míg a maradék hat a SATA 3 Gbps-os szabványra alapoz. A terméken találunk még Gigabites Ethernet portot, valamint nyolccsatornás beépített audió vezérlőt is, sőt, a szokásos bekapcsoló-, reset és CMOS Clear gombok is jelen vannak, méghozzá mikrokapcsolók formájában.

A komoly, dizájnos hűtéssel ellátott alaplap pontos megjelenésével és ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward