Intel: hétfőtől szállítják a hibátlan, B3-as PCH chipeket

Intel: hétfőtől szállítják a hibátlan, B3-as PCH chipeket

Az Intel hatos sorozatú lapkakészleteinek hibája sok-sok fejfájást okoz a felhasználóknak, a viszonteladóknak, a nagykereknek és magának az Intelnek is. A problémáról már több hírt is írtunk, köztünk olyat is, amelyben az Intel partnereinek reakciói is szerepelnek. A vállalat illetékesei korábban úgy nyilatkoztak, hogy még ebben a hónapban elkészül a szóban forgó lapkakészletek B3-as revíziója, amelynél a B2-essel ellentétben a SATA 3 Gbps-os vezérlő már mentes lesz minden hibától.

A legfrissebb értesülések szerint az Intel műhelyében már elkészültek a hibátlan, B3-as revízió köré épülő PCH chipek, amelyek hétfőtől, azaz február 14-től kezdve a vállalat partnerei számára is elérhetővé válnak, ugyanis végre megindul a szállításuk. Ennek fényében most úgy tűnik, hogy a friss, hibátlan lapkakészletek köré épülő alaplapok szállítása is megindulhat február végén, illetve március elején, vagyis remélhetőleg már nem kell sokat várni arra, hogy a hibás termékek cseréje is megkezdődhessen. Ez utóbbival kapcsolatban egyelőre nem érkeztek friss információk, így még mindig a korábbi közlemény van érvényben, amely április elejére teszi a „cserehullám” megindulását.

Az új lapkakészleteknél a B2-es PCH chipeknél jelentkező SATA 3 Gbps-os vezérlő hiba már nem lesz jelen. A B3-as chipek új S-specs és MM számokat kapnak, Revision ID-jük (revízió azonosító számuk) pedig 04h-ról 05h-ra változik. Az új lapkakészletekkel ellátott alaplapokhoz friss BIOS-t is készítenek majd a különböző gyártók.

[bold]

A változás egyébként az összes hatos sorozatú lapkakészletet érinti, vagyis az alábbiakat:

[/bold]

[list type="unordered"]

[*]Q67, H67, H61, P67, Q65, QM67, HM67, HM65, B65, UM67, QS67, Z68, C202, C204 és C206.

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward